1EUR = 4.8338 RON | Bucureşti 23 º

Extern

Franţa vrea să plafoneze comisioanele bancare pentru persoanele sărace

Ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire şi-a exprimat duminică dorinţa de a adăuga unele dispoziţii privind plafonarea comisioanelor bancare pentru gospodăriile cu venituri modeste în planul antisărăcie al executivului, a cărui prezentare a fost amânată până după vacanţă, transmit AFP şi Reuters.

09 iul, 2018 | Agerpres

'Cu privire la planul antisărăcie, aş prefera să mai aşteptăm câteva săptămâni pentru ca să ajungem la o variantă mai bună. Am putea, de exemplu, include în acest plan şi unele dispoziţii plafonarea comisioanelor bancare. Cred că este indispensabil pentru toţi francezii cu venituri modeste să ajungem la o adevărată plafonare a comisioanelor bancare astfel încât nimeni să nu fie în dificultate pentru că este obligat să plătească comisioane bancare insuportabile sau prea mari' a explicat duminică Bruno Le Maire la forumul economic de la Aix-en-Provence (sudul Franţei). 'Însă mai am nevoie de puţin timp pentru a discuta acest lucru cu asociaţiile, cu sectorul financiar şi cu băncile pentru o adevărată plafonare eficientă a comisioanelor bancare pentru gospodăriile cu venituri modeste' a adăugat ministrul francez al Economiei.

Conform calendarului iniţial, Guvernul francez urma să-şi prezinte la începutul lunii iulie planul său antisărăcie. Zilele trecute însă mai mulţi oficiali din Guvernul francez au anunţat că publicarea acestui plan a fost amânată ca urmare a rezultatelor de la Campionatul Mondial şi a dorinţei preşedintelui Emmanuel Macron de a merge în Rusia pentru a-i susţine pe fotbaliştii francezi.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO