„Frăție turcească” pe inelul A0: Makyol sare în ajutorul Alarko pentru finalizarea lucrărilor

Pasionații de infrastructură au surprins în imagini utilaje alte turcilor de la Makyol pe un șantier al Alsim Alarko din Autostrada Bucureștiului (A0). Marea provocare pentru constructorul din Turcia este finalizarea lucrărilor până la DN4, astfel încât să fie dați în trafic până la finalul anului circa 23 din cei 33 de kilometri ai loturilor 1 și 2 ale A0 Sud.
Anemona Andone - Dum, 26 nov. 2023, 12:09

„Interesant, cilindri compactori de la Makyol, pe lotul Alarko”, scrie un pasionat de infrastructură pe forumul PeUndeMerg.ro al Asociației Pro Infrastructură (API).

Comentând imaginile, un alt pasionat de infrastructură anticipează că acele utilaje sunt „încălzite” pentru a fi mutate pe Autostrada Moldovei (A7). Mai exact, pe lotul Pietroasele – Buzău, unde turcii de la Makyol au câștigat contractul de execuție în asociere cu alt constructor turc, Nurol.

De asemenea, Makyol a mai câștigat și contractele pentru construirea celor 68 de kilometri ai Autostrăzii Sibiu – Făgăraș (A13).

Mai mult, împreună cu Alsim Alarko, Makyol urmează să deruleze lucrările la Magistrala 6 de metrou, secțiunea 1 Mai – Tokyo/ Băneasa.

Într-o postare de vineri seara de pe lotul 1 Sud al A0, secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu apreciază că deschiderea circulației pe secțiunea DN5 – DN4 este condiționată de vreme.

 

„Mă aflu acum pe șantierul Lotului 1 Sud al Autostrăzii Bucureștiului (A0), la intersecția cu DN4, unde, după cum se vede, constructorul depune toate eforturile pentru deschiderea circulației până la sfârșitul anului între DN5 și DN4. Cu toate eforturile, deschiderea circulației în acest an depinde foarte mult de evoluția vremii în următoarele săptămâni„, a subliniat oficialul din Transporturi.

Pe de altă parte, cei mai mulți pasionați de infrastructură spun că, în ciuda accelerării ritmului din ultima perioadă, nu sunt șanse ca și această secțiune, DN5 – DN4, să fie dată în trafic în 2023.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat că „în scurt timp” va fi deschisă circulația pe secțiunea de aproape 10 kilometri dintre DN5 și DN6 (Jilava – Bragadiru) și a transmis la rândul său promisiunile constructorului de a finaliza și secțiunea de la DN5 la DN4 tot anul acesta.

Așadar, rămâne de văzut câți kilometri din A0 Sud vor fi deschiși circulației până la finalul anului: 10 sau 23.

Te-ar mai putea interesa și
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) reaminteşte că, luni şi marţi, serviciile publice comunitare care eliberează permise de conducere, certificate de înmatriculare, paşapoarte, respectiv......
Engie se va concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică din Maroc
Engie se va concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică din Maroc
Engie intenţionează să-şi vândă participaţia în cea mai mare centrală pe bază de cărbune din Maroc (SAFIEC), pentru ...
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Ford Pro, divizia de vehicule comerciale a companiei americane, a anunțat introducea opțiunii de autonomie extinsă pentru ...
Chinezii de la Xpeng iau și ei în calcul o uzină în Europa
Chinezii de la Xpeng iau și ei în calcul o uzină în Europa
Oficialii producătorului chinez Xpeng au declarat la expoziția auto de la Beijing că iau în calcul o investiție într-o ...