1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

Companii

Fraţii Pavăl intră în imobiliare. Proprietarii Dedeman cumpără cele cinci clădiri de birouri AFI Park din Bucureşti

Fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, care deţin lanţul de magazine de bricolaj Dedeman, vor cumpăra cele cinci clădiri de birouri construite de AFI Europe în Bucureşti. 

17 ian, 2017 | | ECONOMICA.net

Africa Israel Properties, compania mamă a AFI Europe România, a anunţat în luna noiembrie a anului trecut că a semnat o scrisoare de intenţie pentru vânzarea celor cinci clădiri de birouri, însă nu a anunţat numele cumpărătorului. 

Proprietarii Dedeman sunt cei care au semnat scrisoarea de intenţie pentru achiziţia celor cinci clădiri, într-o tranzacţe estimată la 160 de milioane de euro, potrivit Mîrşanu.ro

Contactat de ECONOMICA.NET, CEO AFI Europe România, David Hay, nu a dorit să comenteze pe marginea acestui subiect. 

Vânzarea proiectului AFI Park la 160 de milioane de euro ar reprezenta cea mai mare tranzacţie pe acest segment din 2007 încoace, atunci când Globe Trade Center (GTC) anunţa vânzarea clădirii de birouri America House, pentru suma de 120,3 milioane de euro. Recent, clădirea America House deţinută de AEW Europe, deţinut la rândul ei de Natixis şi La Banque Postale, a fost scoasă la vânzare, potrivit Capital.ro. 

AFI Europe operează în România din 2005 şi are în plan dezvoltarea unui centru comercial sub marca AFI şi la Braşov, după cele din Bucureşti şi Ploieşti. Mallul ar urma să aibă o suprafață închiriabilă de 40.000 de mp, dar şi 25.000 de mp de spaţii de birouri. Compania a finalizat în luna martie a acestui an achiziţia terenului de 39.000 de mp, cumpărat cu 7,9 milioane de euro de la Cora. 

În plus, dezvoltatorul mai construieşte la Bucureşti, pe terenul fostei fabrici Inox, un parc de birorui cu o surpafaţă închiriabilă de 50.000 de mp, în imediata apropiere a hotelului J.W. Marriott şi a Palatului Parlamentului.

Alte planuri ale companiei prevăd construcţia unui parc de retail pe terenul de 80.000 de mp pe care îl deţine la Arad, dar şi construcţia primelor apartamente din România, pe terenul Laromet din Bucureşti. 

Dragoş şi Adrian Pavăl au o avere estimată la 920-950 de milioane de euro şi se plasează pe locul doi în Top 300 cei mai bogaţi români realizat de revista Capital. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO