1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -2 º

Finanţe şi bănci

Frenezia Bitcoin continuă: moneda virtuală se îndreaptă rapid spre 13.000 de dolari

Bitcoin a continuat miercuri creşterea din ultima perioadă şi a atins valoarea de aproape 13.000 de dolari, un maxim al ultimelor 17 luni. Moneda digitală a crescut până la 12.919 de dolari, potrivit CoinDesk, care urmărește prețurile de la diferite burse care tranzacţionează criptomonede.

26 iun, 2019 | ECONOMICA.net

Acesta a fost cel mai înalt nivel la care s-a tranzacționat moneda virtuală din ianuarie 2018. Acum este în creștere cu 230% faţă de începutul acestui an.

Bitcoin s-a bucurat de un salt spectaculos în acest an, în timp ce investitorii se uită la companii importante, cum ar fi implicarea Facebook în spațiul criptografic. Gigantul social media a anunțat săptămâna trecută planurile pentru o criptomonedă numită Libra. Tokenul digital va fi utilizat pentru plăți și este supravegheat de un consorțiu de companii, inclusiv Visa și Uber.

Analiștii spun că anunțul făcut de Facebook în această lună a revigorat interesul pentru monedele digitale, în timp ce investitorii care caută siguranță au împins prețul Bitcoinului.

"Se pare, evident, că beneficiază de un fel de flux de care beneficiază și aurul", a declarat, pentru Reuters, Michael Hewson, strateg principal al pieței CMC Markets. "Aveți toate chestiile astea despre Libra, ceea ce reînnoiește interesul pentru bitcoin. Crypto se întoarce în vogă.

Există, însă, și alte teorii în spatele mișcării bitcoin-ului, inclusiv ideea că poate fi văzută ca un hedging pe fondul incertitudinii comerciale în curs de desfășurare dintre SUA și China. Un alt motiv pentru acest ritm de creştere galopant, spun experții, este că comercianții anticipează un eveniment de așa-numită "halvenizare" anul viitor, care reduce la jumătate recompensele acordate celor care mineri.

Povestea din 2019 este în contrast puternic cu ceea ce sa întâmplat pe piață anul trecut. Bitcoin a scăzut cu peste 70% pe parcursul anului 2018, iar alte criptomonede au scăzut brusc. Asta a fost după un nivel record de aproape 20.000 de dolari înregistrat la sfârșitul anului 2017.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO