1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

Extern

Frontex: Numărul imigranților care ajung în Uniunea Europeană prin Balcani s-a dublat în ultimul an

Numărul traversărilor ilegale ale frontierelor terestre ale Uniunii Europene (UE) de către migranţii care trec prin Balcani s-a majorat de peste două ori într-un an, în timp ce sosirile pe cale maritimă, pe Marea Mediteraneeană, au scăzut puternic în raport cu 2019, a anunţat marţi Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă (Frontex), informează AFP, citată de Agerpres.

17 noi, 2020 | Agerpres

Aproape 3.500 de treceri pe itinerarii frontaliere terestre prin Balcanii de Vest au fost detectate în octombrie, cu peste o treime mai multe decât în septembrie, a precizat Frontex.

În primele zece luni ale anului 2020, datele preliminare arată că peste 19.700 de migranţi au fost detectaţi, de două ori mai mulţi decât numărul înregistrat în aceeaşi perioadă a lui 2019. Mai mult de jumătate dintre migranţi erau sirieni, în timp ce afganii reprezentau un sfert, potrivit comunicatului Frontex.

Numărul total al imigranţilor sosiţi pe teritoriul UE a scăzut cu 21% în raport cu 2019, "în principal din cauza unei reduceri a numărului de sosiri în estul şi vestul zonei mediteraneene", arată Frontex.

În vestul zonei mediteraneene, numărul total de sosiri în primele zece luni ale anului se ridică la 13.400, o reducere cu 37% în raport cu primele zece luni ale anului 2019.

Numărul de sosiri în estul Mediteranei a scăzut cu 75% în aceeaşi perioadă. Traversarea între Turcia şi Grecia era înainte una dintre principalele căi de migraţie spre UE.

Frontex a fost acuzată de mai multe mass-media că este implicată în practici de respingere a ambarcaţiunilor cu migranţi din Grecia spre Turcia. Principală poartă de acces în UE, Grecia primeşte ajutor din partea Frontex în Marea Egee şi la frontiera sa terestră cu Turcia.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO