1EUR = 4.8731 RON | Bucureşti 19 º

News

FSLI: Ordonanţa privind salarizarea în sectorul bugetar este nulă. Educaţia a fost abandonată

Proiectul Ordonanţei privind salarizarea în sectorul bugetar este nul din punctul de vedere al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, care consideră că Educaţia a fost abandonată.

17 mai, 2016 | Agerpres

'Ne aşteptam la o lege a salarizării care să creeze un orizont pentru oamenii din sistem. Această Ordonanţă pentru noi este nulă. Nu vreau să spun că este pentru Sănătate. Este un sector care într-adevăr se confruntă cu probleme. Ştim foarte bine ce se întâmplă şi ştim despre acel exod al medicilor, dar ştim că există două domenii în România care ar trebui tratate cu prioritate: Educaţia şi Sănătatea. Din păcate, Educaţia a fost abandonată în acest moment', a declarat preşedintele FSLI, Simion Hăncescu, la finalul discuţiilor de la Ministerul Muncii.

Acesta a precizat că miercuri va avea loc şedinţa Colegiului liderilor şi se va lua o decizie.

'Mâine vom informa liderii şi avem o lună până la finalul anului (şcolar - n.r.). Oamenii se vor decide ce vor face. Nu pot să pronunţ acum cuvântul grevă', a spus Hăncescu.

În ceea ce priveşte Fondul de premiere de 2% propus în proiectul Ordonanţei, liderul FSLI a subliniat că apreciază 'efortul ' Guvernului şi că 'este prea mult acest deranj'.

'Este vorba de 2% şi Guvernul face efortul în ghilimele. Vrea să introducă criterii de performanţă pentru acest doi la sută. Este prea mult acest deranj. Doi la sută ştim foarte bine că este o sumă infimă. Acest fond de premiere a funcţionat în învăţământ şi în tot sistemul bugetar. Şi Guvernul consideră că aceasta este o facilitate pentru învăţământ şi doreşte performanţă plecând de la acest fond de premiere de 2%. Este prea mult', a afirmat Simion Hăncescu, precizând că nu au avut loc negocieri, doar 'ni s-au prezentat trei variante pe care Ministerul Muncii le-a avut în vedere'.

Reprezentanţii sindicatelor au avut marţi o întâlnire cu ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, pentru consultări referitoare la OUG privind salarizarea personalului bugetar.

Restructurarea completă a sistemului de salarizare în Sănătate şi introducerea unui sistem de premiere bazat pe condiţii de reformă şi criterii de performanţă pentru personalul din sistemul de sănătate şi pentru personalul didactic şi didactic auxiliar, începând cu luna ianuarie 2017, sunt principalele modificări aduse de Legea salarizării bugetarilor.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului de Ordonanţă de urgenţă, în sistemul de sănătate, debutanţii vor beneficia de o creştere suplimentară de 10% a salariilor, faţă de restul funcţiilor, pentru creşterea atractivităţii unei cariere în domeniu. Totodată, în sistemul de Sănătate şi în Învăţământ, vor putea fi pot acordate premii anuale, semestriale şi trimestriale, în limita a 2% din cheltuielile cu salariile, cu încadrare în fondurile aprobate prin buget, în condiţiile îndeplinirii unor criteriilor de performanţă, care vor fi elaborate de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei Naţionale.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO