1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

Extern

FT: Marea Britanie va aproba săptămâna viitoare vaccinul pentru Covid-19 dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, iar livrările vor începe în câteva ore

Marea Britanie va aproba săptămâna viitoare vaccinul pentru Covid-19 dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, iar livrările vor începe în câteva ore de la autorizarea acestuia, a relatat sâmbătă publicaţia Financial Times, citată de Reuters, scrie News.ro. 

29 noi, 2020 | News.ro

Primele imunizări cu vaccinul creat de Pfizer şi BioNTech vor avea loc începând cu 7 decembrie, a mai scris Financial Times, citând surse. Tot sâmbătă, premierul Boris Johnson l-a numit pe Nadhim Zahawi, în prezent viceministru pentru afaceri, drept ministru responsabil cu distribuirea vaccinurilor pentru Covid-19, scrie News.ro. 

Marea Britanie a anunţat, pe 20 noiembrie, că a solicitat oficial autorităţii sale de reglementare medicală, Agenţia de reglementare a medicamentelor şi produselor medicale (MHRA), să evalueze adecvarea vaccinului Pfizer-BioNTech pentru Covid-19, acesta fiind primul pas pentru  distribuirea acestuia în afara Statelor Unite.

Marea Britanie a comandat 40 de milioane de doze din acest vaccin, care s-a dovedit a avea o eficacitate de 95% în prevenirea răspândirii virusului care a ucis peste 1,4 milioane de oameni din întreaga lume şi a devastat economia globală.

Citeşte integral pe News.ro. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO