1EUR = 4.7794 RON | Bucureşti 5 º

Companii

Furnizorii au început să emită noile facturi de electricitate. Iată noul model

Furnizorii de energie electrică au început deja să trimită consumatorilor factutrile de electricitate pe noul model, unic la nivel naţional

25 mar, 2016 | ECONOMICA.net

De la 1 martie, toţi furnizorii de energie electrică sunt obligaţi de ANRE să emită facturi de energie electrică pe un nou format, unic la nivel naţional. Reglementatorul a introdus această reglementare pentru că factura de energie electrică este destul de greu de înţeles de către toţi consumatorii, dat fiind că are mai multe componente. De aceea, prima pagină a facturii este acum mai uşor de înţeles, conţinând doar consumul de energie, cota de TVA şi cât este de plătit.

Click pe imagine pentru vizualizare la dimensiuni maxime

 

A doua parte a facturii nu se schimbă foarte mult, cel puţin pentru clienţii Enel, companie de la al cărui consumator care am procurat factura pe care v-o prezentăm.

Click pe imagine pentru vizualizare la dimensiuni maxime

 

De reţinut că acest tip de factură este unic. În România există patru mari furnizori pentru piaţa reglementată a consumatorilor casnici: Enel, CEZ, E.ON şi Electrica, şi toţi vor trebui să emită acelaşi tip de factură pentru consumatorii casnici alimentaţi în regim reglementat.

De asemenea, furnizorii de energie electrică nu vor mai putea trimite facturi cu estimarea în avans a consumului de energie electrică, după ce această practică a fost sancţionată de ANRE.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO