Furnizorul de soluţii software Life Is Hard vizează noi achiziții în următorii doi ani

Lidia Neagu - mar, 02 mart. 2021, 17:19
Furnizorul de soluţii software Life Is Hard vizează noi achiziții în următorii doi ani

Furnizorul de soluţii software Life Is Hard, companie listată la Bursa de Valori București, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 7,2 milioane de lei, în creștere cu 34% față de 2019, și un profit de 1,1 milioane de lei, în scădere față de anul precedent, dar peste rezultatele estimate în contextul pandemiei. Planurile de dezvoltare a companiei vizează creșterea prin noi achiziții în următorii doi ani, demers pentru care compania va investi 10 milioane euro, sumă finanțată prin mecanisme specifice bursei.

Life Is Hard, primul dezvoltator român de software listat la Bursa de Valori București, a atras, în 2020, interesul a peste 500 de investitori, dublându-și, în anul pandemiei, numărul de acționari, în timp ce rezultatele financiare înregistrate anul trecut au depășit, în condiii de telemuncă, estimările ajustate, situând compania într-un bun echilibru financiar.

„2020 a marcat primii 5 ani de prezență pe bursă, timp în care cifrele Life Is Hard au crescut constant, iar valoarea companiei a ajuns de la 6,3 mil. lei (capitalizarea initială), la 16,9 milioane de lei în decembrie 2019 (conform Raportului de evaluare realizat de Darian DRS), respectiv peste 48 milioane de lei în martie 2021. Intenționăm să creștem în continuare fundamentul de dezvoltare al companiei prin noi achiziții de firme, astfel încât să ajungem la o capitalizare bursieră de 100 mil. lei in 2022”, menționează Erik Barna, fondator și CEO Life Is Hard | Work Soft.

Prima țintă a companiei pentru 2021 este parteneriatul cu Innobyte, unul din jucătorii principali din piața de
e-commerce din România, prin preluarea a 100% din pachetul de acțiuni al acestei companii – demers aprobat recent de către Adunarea Generală a Acționarilor LIH. Parteneriatul va însemna dobândirea unor noi competențe pentru compania listată și consolidarea capabilităților pe zona de digitalizare.

În decembrie 2020, LIFE IS HARD a primit aprobarea finală pentru preluarea fondului de comerț al Active
Power Solutions, ceea ce implică intrarea pe piața de telecomunicatii și statutul de partener Telekom, respectiv prezență la nivel național cu echipe de vânzări. Tot anul trecut, LIFE IS HARD a achiziționat 40% din pachetul de acțiuni Performia Finance, companie de consultanță financiară cu 10 ani de experiență pe piața locală, și a demarat preluarea fondului de comerț al TreeComm, distribuitor B2B de soluții de telecomunicații – procedură aflată în etapa finală de aprobare.

Toate cele 3 companii menționate au înregistrat în 2020 rezultate financiare în creștere față de 2019. Următoarele dețineri vizate de Life is Hard | Work Soft se referă la companii de tehnologie active în zona BigData, SmartCity, CyberSecurity, Private&Public Cloud, Dezvoltare&Infrastructură digitală.

Life Is Hard are expertiză avansată în dezvoltarea de proiecte de digitalizare pentru companii și comunități.

Performanțele companiei au determinat prezenţa succesivă a companiei în topurile Deloitte CE Technology Fast
50 şi în Top Deloitte FAST 500 EMEA (include Europa, Middle East si Africa) și au adus constant comunității de
business din România recunoașteri ale performanțelor în domeniul IT&C, prin nominalizări și premii obținute de LIH la competiții internaționale de top.

Te-ar mai putea interesa și
Turcan: Funcționarii care lucrează la recalcularea pensiilor vor primi stimulente
Turcan: Funcționarii care lucrează la recalcularea pensiilor vor primi stimulente
Recalcularea pensiilor din România este un proces care trebuie parcurs cu atenţie şi respect faţă de beneficiari, dar şi fără întârzieri, iar pentru continuarea accelerată a acestei......
Claudiu Năsui promite eliminarea din nou a declarației de beneficiar real
Claudiu Năsui promite eliminarea din nou a declarației de beneficiar real
Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, a discutat vineri cu ambasadorul Austriei în România, ...
3.474 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. 1.505 de pacienți sunt internați la ATI
3.474 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. 1.505 de pacienți sunt internați la ATI
Un număr de 3.474 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Tramvaie noi în București: Contractul cu Astra Vagoane Călători Arad ar putea fi semnat pe 6 mai – sindicat STB
Tramvaie noi în București: Contractul cu Astra Vagoane Călători Arad ar putea fi semnat pe 6 mai – sindicat STB
După mai multe luni de tergiversări, contractul pentru livrarea a 100 de tramvaie noi în Capitală ar putea fi în sfârșit ...