Treisprezece companii românești prezente în clasamentul Deloitte Technology Fast 500 EMEA 2015

Treisprezece companii românești au fost incluse anul acesta în clasamentul Deloitte Technology Fast 500 pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA). Compania cel mai bine plasată este ZebraPay, cu o rată de creștere medie de 998% în ultimii patru ani (2010 – 2014). 
Economica.net - lun, 14 dec. 2015, 11:51
Treisprezece companii românești prezente în clasamentul Deloitte Technology Fast 500 EMEA 2015

Cele 13 companii româneşti reprezintă o cincime din numărul total al finaliştilor provenind din Europa Centrală. Acestea sunt ZebraPay SRL, locul 85, ITNT (89), Astinvest Com SRL (127), Insoft Development&Consultin (172), Piconet SRL (206), Geskimo SRL (238), Nordlogic Software SRL (263), Life is hard (271), Bittnet Systems SA (360), Qualitance QBS SRL (400), dcs plus (CS DCS Fast Link SRL – 476), Accesa IT Consulting (480) şi Gama IT (499).

Comparativ cu clasamentul regional Fast 50, lansat în octombrie 2015, România are trei companii noi în clasament: Accesa IT Consulting, dcs plus şi Gama IT.

Clasamentul, care se află la a 15-a ediţie, este o iniţiativă a grupului de tehnologie, media şi telecom (TMT) Deloitte, la nivel global, şi plasează compania olandeză de licitaţii online Catawiki pe primul loc. Per total, regiunea EMEA a înregistrat o rată de creşterea veniturilor de 1.012% pentru companiile reprezentând peste 20 de ţări.

Companiile care se califică în acest clasament pot fi publice sau private, însă trebuie să fie din domeniul tehnologiei şi să aibă sediul în zona EMEA. O companie „tehnologică” este o una care dezvoltă sau deţine tehnologie patentată, care contribuie în mod semnificativ la veniturile obţinute de companie, sau care produce un produs având legătură cu tehnologia ori se dedică, în bună măsură, cercetării şi dezvoltării tehnologice. Utilizarea tehnologiei dezvoltate de către alte companii într-un fel unic nu permite calificarea în clasamentul Deloitte.

Franţa a dominat din nou clasamentul, fiind ţara cu numărul cel mai mare de companii în top, pentru al cincilea an consecutiv, celelalte companii din top 5 provenind din ţări ca Marea Britanie, Norvegia, Olanda şi Suedia. Două companii din Israel au fost prezente în top 5, iar patru din top 10 au ca origine Marea Britanie.

Sectorul software a reprezentat 52% din total în acest an, urmat de media cu 18%. Comunicaţiile au avut o contribuţie de 10%, hardware – 10%, sectorul farma – 6% şi cel al tehnologiilor curate – 4%.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...