Future Communities//Open Innovation Fair – comunitatea de mâine în viziunea oamenilor de azi

Între 30 octombrie și 1 noiembrie se desfășoară la Biblioteca Națională a României Future Communities//Open Innovation Fair, inovație prin tehnologie pentru dezvoltarea comunităților din România.
Economica.net - joi, 31 oct. 2013, 23:19
Future Communities//Open Innovation Fair – comunitatea de mâine în viziunea oamenilor de azi

Future Communities//Open Innovation Fair, primul târg de inovație prin tehnologie pentru dezvoltarea comunităților din România, își deschide și azi porțile către publicul larg. Vizita doamnei Neelie Kroes, vicepreședinta Comisiei Europene,  în cadrul Future Communities, a inclus și un tur al proiectelor expuse și întâlniri cu tineri studenți, antreprenori, reprezentanți ai companiilor precum și autorități pe tema proiectelor inovatoare care au schimbat  comunitățile din România dar și cu o serie de concepte aflate în stadiul pilot  – clase inteligente, tehnologii destinate domeniului medical, modele de case verzi, eficiența energetică sau sisteme integrate de gestiune și plăți online. Totodată, Ionuț Budișteanu, tânărul care a câștigat Marele Premiu ”Gordon E. Moore” la cea mai mare competiție internațională de știință și inginerie pentru liceeni din lume – Intel ISEF din Phoenix – Arizona, SUA, domnul profesor Ioan Grosu de la Universitatea Al.I.Cuza din Iași, inventatorul titirezului controlabil și al curcubeului de grădină sau MB Telecom, singura companie din lume care a reuşit să-şi adjudece de două ori Marele Premiu la Salonului de Inventică de la Geneva își prezintă în cadrul târgului proiectele lor.

 

Sunt încântată că am avut oportunitatea să vin în România să vorbesc atât cu Primul Ministru Ponta, cât și cu oamenii fascinanți din domeniul IT&C de aici, să văd cum comunitățile se dezvoltă, cum extind accesul la broadband și cum arată industria antreprenoriatului local”, a declarat Neelie Kroes, Vicepreședinte al Comisiei Europene și Comisar European pentru Agenda Digitală.

 

 Pe parcursul zilei de azi dar și de mâine, participanții vor avea ocazia să participe și la o serie de seminarii gratuite, dedicate antreprenoriatului și inovației în afaceri.

 

The Hub Bucharest prezintă seminarul cu tema „De la inovație la o afacere inovativă”, un prim exercițiu de „traducere” a ideii de afacere într-un model viabil și ușor de înțeles. Seminarul va  susținut de Vlad Craioveanu și Alexandra Pode, co-founders The Hub Bucharest.

PotȘiEu.ro, prima platformă românească de crowdfunding creată ca instrument alternativ de finanțare pentru proiecte antreprenoriale, propune publicului seminarul „Metode alternative de finantare pentru startups”. Acesta se adresează inițiatorilor de proiecte antreprenoriale cu impact în societate, care caută o sursă de finanțare pentru demarare. Workshop-ul va fi susținut de Cătălina Azamfirei, membru al echipei fondatoare.

Prima zi de seminarii va fi încheiată tot de The Hub Bucharest – „Inovație și tehnologie în comunitatea HUB Bucharest – Idei noi pentru vremuri noi”. Vom fi invitați să descoperim câteva idei încă mici, însă îndrăznețe, vizionare și orientate către valoarea adăugată pentru comunitățile pe care le deservesc. Participanții vor avea ocazia să înțeleagă mai multe despre concepte ce ne pot redefini viitorul, de la „up-cycling”, „sharing economy”, „local sourcing” până la educație digitală și transparentă în accesul la servicii legate de locuință. Seminarul este moderat de Alexandra Pode – co-founder The Hub Bucharest.

 

Vineri se va lansa Music Academy o școala de muzică online, susț­inută de o suită de muzicieni români de renume, ce urmăresc să ofere suport activ și acces la informaț­ie de ultima oră tuturor celor ce vor să înve­țe să cânte la un instrument cu ușurin­ță, prin intermediul internetului. Proiectul se bazează pe interacțiunea activă dintre instructori și cursanț­i folosind înregistrări video, pe sedimentarea extrem de minuț­ioasă a unui curriculum extins pentru fiecare instrument, prezentat pe nivele de dificultate și menit să ghideze cursantul de la punctul 0 până când acesta este apt să se exprime singur prin intermediul instrumentului studiat.

Pentru mai multe detalii provind programul seminariilor accesați www.futurecommunities.ro.

Lista expozanților din cadrul tărgului poate fi vizualizata AICI.

 

Future Communities// Open Innovation Fair  este inițiat de programul Biblionet și Ministerul pentru Societatea Informațională, sub patronajul Guvernului României

 

 

Despre programul Biblionet în România

Inițiat în anul 2009 ca urmare a unei finanțări de 26,9 milioane de dolari din partea Fundației Bill & Melinda Gates, Biblionet este un program național care își propune să faciliteze accesul la informație al publicului larg cu ajutorul tehnologiei și să creeze un sistem durabil de biblioteci publice în România. Din dorința de a reduce decalajul digital și de a ajuta cei peste 40% dintre locuitorii țării care nu au utilizat niciodată Internetul să se bucure de beneficiile economice și sociale ale accesului la informație, Biblionet a dotat cu calculatoare și alte echipamente peste două treimi din bibliotecile publice, majoritatea în zone rurale și a instruit peste 3000 de bibliotecari care oferă servicii variate, de la e-administraţie, găsirea unui loc de muncă, informaţii din domeniul sănătăţii, servicii bancare şi de administrare online a afacerilor până la comunicarea cu rudele din străinătate.

Peste 600.000 de români au intrat pentru prima dată pe internet într-o bibliotecă publică.

Pentru mai multe informații despre program accesați: www.biblionet.ro

 

Despre Future Communities

Future Communities// Open Innovation Fair este primul târg dedicat inovației pentru dezvoltarea comunităților și are loc la Biblioteca Națională a României între 30 octombrie și 1 noiembrie. 

Future Communities este inițiat de programul Biblionet România și Ministerul pentru Societatea Informațională, sub patronajul Guvernului României. 

Partenerul principal al evenimentului este Microsoft. 

Partenerii evenimentului sunt: Samsung, Vodafone, Visa, Apcom România, Ymens, Nec.

Evenimentul se desfășoară cu sprijinul: ANBPR, Biblioteca Națională a României,  Aqua Carpatica, Class Living, Domeniile Sâmburești, SCS, Xerox.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...