FUZIUNEA LafargeHolcim: Peste 100 de oferte de preluare a fabricilor, inclusiv cele din România

Producătorii de ciment Holcim şi Lafarge au primit peste 100 de scrisori de intenţie pentru activele pe care trebuie să le vândă înainte de fuziunea planificată, a declarat Bernard Fontana, directorul Holcim, informează Reuters.
Economica.net - mar, 22 iul. 2014, 09:33
FUZIUNEA LafargeHolcim: Peste 100 de oferte de preluare a fabricilor, inclusiv cele din România

Cele două companii au propus o vânzare de active cu o valoare de cinci miliarde de euro acum două săptămâni, în eforturile lor de a obţine aprobările autorităţilor de reglementare din ţările unde sunt prezente.

Pe lista activelor scoase la vânzare se numără fabrici din România, cele ale Lafarge, Austria, Ungaria, Serbia, Marea Britanie, Canada, Filipine, Mauritius şi Brazilia.

Din România, companiile au decis ca fabricile Lafarge să fie cele scoase la vânzare, şi anume: fabrica de la Hoghiz (judeţul Braşov), cea de la Medgidia (judeţul Constanţa), staţia de măcinare de la Târgu-Jiu şi betonierele.

CITEŞTE ŞI Cine ar putea cumpăra fabricile de ciment deţinute de Lafarge în România

Cele peste 100 de scrisori de intenţie vin din partea fondurilor de capital privat şi de la alţi producători de ciment, cu mai multe părţi care sunt interesate în achiziţia întregului portofoliu de fabrici scoase la vânzare, a declarat la Zurich, Bernard Fontana.

„Mai multe persoane” sunt interesate de preluarea tuturor fabricilor scoase la vânzare, însă decizia finală în alegerea cumpărătorului depinde de preţ, mai scrie Reuters. Până la publicarea listei de active scoase la vânzare, pe 7 iulie, companiile au primit 50 de oferte de preluare.

Discuţiile cu potenţialii cumpărători vor începe luna viitoare, dar Fontanta a refuzat să spună care este termenul limită pentru depunerea ofertelor.

Cei doi producători de ciment, Holcim şi Lafarge, au anunţat planul de fuziune la începutul lunii aprilie. Pentru a fuziona, companiile sunt nevoite să vândă fabrici de pe pieţele unde fuziunea ar duce la oligopol (nr. – piață a mărfurilor monopolizată de un număr redus de mari producători).

CITEŞTE ŞI Cimentiştii din Turcia, interesaţi de achiziţia fabricilor Lafarge şi Holcim, de vânzare şi în România


Lafarge Ciment România a avut anul trecut o cifră de afaceri de 155,4 milioane de euro, în scădere de la aproape 192 milioane de euro în 2012. Profitul realizat în 2013 a trecut de zece milioane de euro, în scădere de la 36,7 milioane de euro în 2012.

Holcim România a avut anul trecut afaceri de 202,5 milioane de euro, față de nivelul de 215 milioane de euro în 2012. Compania și-a redus pierderile la 1,3 milioane de euro în 2013, de la 8,4 milioane de euro în 2012.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
BMW a prezentat cel mai puternic M care va fi produs în serie
BMW a prezentat cel mai puternic M care va fi produs în serie
La ediţia din 2021 a expoziţiei Art Basel Miami Beach, BMW M GmbH a prezentat în premieră mondială un nou concept considerat ...
„Marea conectare” – 30 noiembrie este termenul limită pentru conectarea caselor de marcat la sistemul informatic al ANAF
„Marea conectare” – 30 noiembrie este termenul limită pentru conectarea caselor de marcat la sistemul ...
Contribuabilii mici şi mijlocii trebuie să îşi conecteze aparatele de marcat electronice fiscale (AMEF) la sistemul informatic ...
Transelectrica avea de recuperat creanţe de 60,4 milioane de lei la data de 15 noiembrie, pentru transportul energiei
Transelectrica avea de recuperat creanţe de 60,4 milioane de lei la data de 15 noiembrie, pentru transportul energiei
Transelectrica avea de recuperat, la data de 15 noiembrie 2021, creanţe în valoare totală de 60,4 milioane de lei pentru ...