1EUR = 4.8319 RON | Bucureşti 36 º

Extern

G20: Putin a plecat de la Brisbane după un summit tensionat din cauza crizei ucrainene

Preşedintele rus Vladimir Putin a plecat duminică de la Brisbane, estul Australiei, după un summit tensionat din cauza crizei ucrainene, în timpul căruia Rusia a fost foarte criticată. 

16 noi, 2014 | Agerpres

Aeronava preşedintelui rus, un Iliuşin, a decolat în jurul orei 14:15 (04:15 GMT), chiar înainte de publicarea comunicatului final al G20, potrivit imaginilor difuzate de către organizatorii summitului de la Brisbane.

Sosit pe pistă surâzând, Vladimir Putin a strâns mâna celor doi motociclişti din escorta sa şi s-a fotografiat alături de membrii personalului de securitate, înainte de a urca în avion.

Preşedintele rus Vladimir Putin a lăudat duminică o "atmosferă constructivă" la summitul G20 de la Brisbane în Australia, în ciuda presiunii impuse asupra sa de liderii occidentali din cauza crizei din Ucraina.

"Într-adevăr, unele dintre punctele noastre de vedere nu coincid dar discuţiile au fost complete, constructive şi foarte utile", a declarat Putin într-o conferinţă de presă retransmisă de televiziunea rusă. Preşedintele rus a mulţumit în special primului ministru australian şi gazda evenimentului Tony Abbott pentru primirea oferită.

Printre altele, preşedintele rus Vladimir Putin a estimat, duminică pe marginea summitului G20, că decizia Kievului de a pune capăt finanţării estului separatist al Ucrainei este o "mare greşeală" pentru că rupe de fapt aceste teritorii de restul ţării, adaugă AFP.

"Am aflat din mass-media despre blocada economică a regiunilor Lugansk şi Doneţk. Cred că este o mare greşeală pentru că ei rup cu mâinile lor aceste regiuni /de restul ţării/. De ce?", s-a întrebat Putin în faţa jurnaliştilor la conferinţa de presă retransmisă de televiziunea rusă. "Vom discuta acest lucru cu Petro Alekseevici Poroşenko", a adăugat el.

Potrivit lui Putin, tema crizei ucrainene a fost abordată doar în cadrul reuniunilor bilaterale şi nu la reuniunile comune.

"Discuţiile au fost foarte sincere, semnificative şi utile în opinia mea. Cred că am reuşit să ne înţelegem mai bine cu colegii noştri, să înţeleagă motivele Rusiei. Ei m-au informat despre preocupările lor. Cred că acest lucru ne va ajuta", a adăugat el. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO