G7 va impune noi sancţiuni contra Rusiei

G7, grupul celor mai industrializate ţări, s-a angajat să impună noi sancţiuni contra Rusiei în criza ucraineană, potrivit sâmbătă unui comunicat comun, în timp ce un înalt responsabil american a precizat că ele ar trebui să intervină de luni.
Economica.net - sâm, 26 apr. 2014, 04:41
G7 va impune noi sancţiuni contra Rusiei

‘Am convenit să impunem rapid sancţiuni suplimentare contra Rusiei’, se spune în acest comunicat publicat la Seul şi citat de AFP.

Potrivit unui responsabil american sub acoperirea anonimatului, ‘fiecare ţară va stabili ce sancţiuni specifice vrea să impună. Aceste sancţiuni vor fi coordonate şi complementare, dar nu neapărat identice’.

‘Sancţiunile SUA ar putea interveni de luni’, a precizat el.

‘Având în vedere urgenţa de a garanta oportunitatea unui vot democratic paşnic şi încununat cu succes luna viitoare la alegerile prezidenţiale din Ucraina, ne-am angajat să acţionăm de urgenţă pentru a identifica sancţiunile specifice şi măsurile pentru costul acţiunilor Rusiei’, adaugă comunicatul G7.

Comunicatul salută ‘reţinerea’ cu care noul guvern de la Kiev a acţionat împotriva bărbaţilor înarmaţi proruşi care au ocupat clădiri guvernamentale din estul Ucrainei.

‘În schimb, Rusia nu a luat nicio măsură concretă pentru punerea în aplicare a acordului de la Geneva’, deplânge comunicatul.

‘Ea nu a susţinut public acordul şi nu a condamnat nici acţiunile separatiştilor care încearcă să destabilizeze Ucraina şi nici nu i-a chemat pe militanţii înarmaţi să părăsească paşnic clădirile guvernului pe care le ocupă şi să depună armele’.

‘În schimb, ea a continuat să exacerbeze tensiunile cu un discurs din ce în ce mai îngrijorător şi manevre militare ameninţătoare la graniţa Ucrainei’, adaugă comunicatul.

Trezoreria SUA spune că sancţiunile vor avea impact asupra Rusiei

Secretarul american al Trezoreriei Jacob Lew a declarat vineri că sancţiunile impuse Rusiei din cauza rolului ei în criza din Ucraina au ‘un impact’, informează AFP.

Într-un interviu la radioul public NPR, Lew a estimat că a văzut ‘multe semne’ că sancţiunile impuse de Occident împotriva Moscovei ‘au avut un impact’.

‘Chiar şi ruşii admit că au un impact’, a adăugat secretarul Trezoreriei.

‘Noi lucrăm cu partenerii noştri internaţionali pentru a fi siguri că atunci când o facem, o facem în mod eficient’, a adăugat el.

Lew a estimat că chiar şi companii americane resimt deja impactul acestor sancţiuni, precum şi grupuri europene.

‘Dar scopul este de a atinge economia rusă făcând cât mai puţin posibil daune economiei americane şi mondiale’, a subliniat el, adăugând că Statele Unite sunt ‘gata să impună sancţiuni mult mai severe şi să absoarbă consecinţele dacă este necesar’.

Sancţiuni financiare au fost impuse de Statele Unite, Canada şi Europa după referendumul de realipire a Crimeii la Rusia. Ele includ îngheţarea bunurilor a mai multor zeci de responsabili ruşi sau proruşi.

În faţa evoluţiei situaţiei din estul Ucrainei, Statele Unite au consultat vineri aliaţii lor europeni pentru a cădea de acord asupra unor posibile noi sancţiuni împotriva Moscovei.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...