1EUR = 4.7834 RON | Bucureşti 9 º

Companii

Artizanul listărilor la Bursă, Gabriel Dumitraşcu, înlocuit de la conducerea direcţiei de privatizare din Ministerul Energiei

Coordonatorul marilor privatizări prin bursă ale companiilor energetice ale României, Gabriel Dumitraşcu,  a fost înlocuit din funcţia de director general din cadrul Ministerului Energiei, au declarat, pentru ECONOMICA.NET, surse apropiate ministerului.

13 ian, 2015 | ECONOMICA.net

Bogdan Stanescu, în prezent administrator special la Oltchim, urmează să-l înlocuiască pe Gabriel Dumitrascu,  în  funcţia de director general din cadrul Ministerului Energiei. Practic, Dumitraşcu a fost obligat să plece, au declarat pentru ECONOMICA.NET, surse apropiate ministerului.

Gabriel Dumitraşcu a coordonat listările la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) ale companiilor energetice Nuclearelectrica (SNN), Romgaz (SNG) şi Electrica (EL), aceasta din urmă realizând cea mai mare ofertă publică de acţiuni din România.

Dumitraşcu lucra  la pregătirea ofertei publice şi a listării Hidroelectrica, previzibilă după ieşirea oficială a acesteia din procedura de insolvenţă.

„Lucrăm cu două ipoteze. În perioada care urmează vom cerceta dacă există proiecte de achiziţii în regiune. Dacă vor exista perspective serioase de achiziţii şi de declanşare a dezvoltării la nivel regional a companiei, chiar cu ocazia ieşirii pe bursă, atunci vom face un IPO cu majorare de capital. IPO va avea, însă, ca obiect, doar vânzarea unui pachet de acţiuni deja existente, dacă majorarea de capital, respectiv creşterea fondurilor atrase, nu vor oferi un randament previzibil atractiv pentru investitori”, a mai declarat Gabriel Dumitraşcu.

Citeşte şi

Cum va continua Hidroelectrica, în 2015, spectacolul marilor listări la Bursă din anii anteriori. Va fi cea mai mare IPO


Electrica intră la Bursă. Ce preţuri estimează brokerii

Gabriel Dumitraşcu: Departamentul pentru Energie a câştigat anul acesta pariul cu listările la bursă

Efectul marilor listări: Bursa a făcut un profit de trei ori mai mare în T3 din 2014
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO