Gabriel Oprea spune că ia în în calcul posibilitatea de a demisiona din Parlament şi să renunţe la imunitate

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a declarat miercuri seara, la Antena 3, că ia în calcul posibilitatea de a demisiona din Parlament şi că în scurt timp va renunţa la imunitatea parlamentară, acest lucru urmând să aibă loc până la alegeri., potrivit Agerpres.
Economica.net - mie, 21 sept. 2016, 20:55
Gabriel Oprea spune că ia în în calcul posibilitatea de a demisiona din Parlament şi să renunţe la imunitate

‘Cred că am cedat şi am acceptat acest vot, a fost din partea tuturor partidelor politic’, a spus fostul demnitar care a afirmat că îi pare rău că a acceptat în această săptămână votul colegilor parlamentari.

Întrebat dacă va renunţa la imunitate pentru a merge în faţa judecătorului să stabilească dacă este sau nu vinovat, Oprea a răspuns: ‘Ancheta s-a făcut, este la DNA, sunt convins că în scurt timp voi renunţa la această imunitate până la alegeri’.

El a precizat că nu a cerut ‘sub nicio formă’ motociclist pentru coloana oficială pe acea vreme.

Întrebat dacă ar putea să îşi dea demisia pentru a rămâne fără imunitate, Oprea a răspuns: ‘Da, se poate şi acest lucru. Mă gândesc la această variantă’.

Oprea a declarat că s-a simţit hărţuit şi că a simţit că este o ţintă politică mai ales în momentul în care s-a cerut demisia sa şi a Guvernului.

‘M-am simţit hărţuit. Dacă vă aduceţi aminte la prima acuzaţie de abuz pe aceeaşi temă: m-am dus şi am spus că vreau să fiu eu cercetat, nu am nevoie de sprijinul colegilor. Numai că am simţit ca om politic că sunt ţintă politică. Vă aduceţi aminte că după tragicul accident de la care se împlineşte un an de zile a cerut demisia mea şi demisia guvernului în mod politic. Este greu şi sfâşietor momentul în care te simţi şi ştii că eşti nevinovat, eşti acuzat permanent. (…) Am văzut declaraţia doamnei Kovesi. Răspund la această declaraţie apărându-mă, este foarte greu fiindcă se apropie iarăşi alegerile şi nu vreau să speculez mai mult, dar această dramă este folosită în mod politic’, a spus Gabriel Oprea.

Întrebat dacă va mai candida el a răspuns: ‘Nu, am ieşit din politică’.

Oprea a mai spus că există un ordin de ministru din anul 2000 care spune că toţi miniştrii de Interne au dreptul la pază, protecţie şi fluidizarea circulaţiei. ‘Există un document din anul 2000 în care scrie negru pe alb că toţi miniştri de Interne au dreptul pentru pază, protecţie, fluidizarea circulaţiei, au dreptul la o maşină de poliţie. Din vremea lui Constantin Dudu Ionescu’, a spus fostul demnitar.

Fostul vicepremier a afirmat că în acea zi fusese la o şedinţă de guvern, la Palatul Cotroceni, dar şi la SRI Băneasa. 

Întrebat dacă a cerut în mod expres să aibă motocicletă în condiţiile în care era vreme rea, fostul vicepremier a răspuns: ‘Sub nicio formă, nu intra în atribuţiunile mele, intră în atribuţiile Poliţiei Rutiere’.

De asemenea, Oprea a mai ţinut să precizeze că niciodată nu a cerut Poliţiei Rutiere să aibă însoţitor de acest fel nici scris şi nici verbal.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...