Gabriela Firea a anunțat deschiderea Spitalului Modular Covid-19 din Pipera

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunțat astăzi pe Facebook că a fost deschis Spitalul Modular Covid-19 din Pipera, cu 400 de locuri, unitate care poate să fie extinsă la 700 de locuri.
Economica.net - sâm, 08 aug. 2020, 08:03
Gabriela Firea a anunțat deschiderea Spitalului Modular Covid-19 din Pipera

„Unitatea medicală este destinată pacienților Covid-19 cu forme ușoare și va funcționa ca secție externă a Spitalului de Boli infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș. Primăria Capitalei, prin ASSMB, a asigurat tot ceea ce este necesar: de la construirea spațiilor, la dotarea lor, asigurarea serviciilor și a personalului, achiziția medicamentelor și a materialelor sanitare”, a precizat Firea.

Potrivit primarului general, acest spital are aviz de funcționare eliberat de DSP, care a fost acordat acordat la două luni de la solicitarea în scris. O întârziere considerată de Firea ca fiind o adevărată bătaie de joc.

„Au fost detașate, începând de ieri, cadrele medicale care și-au dat acordul de a lucra în spitalul modular: 61 de medici, asistenți medicali și infirmieri, dintre care 36 din spitalele Primăriei Capitalei și 25 din Rețeaua de Medicină Școlară a ASSMB. Sunt cadrele medicale pentru primii 100 de pacienți”, a declarat Gabriela Firea.

Ea a explicat și care sunt condițiile pentru ca pacienții să fie internați în acest spital modular, precum și condițiile de care vor beneficia.

„Admiterea pacienților la Secția Modulară Externă Pipera se va face după evaluarea lor inițială, clinică și radiologică, la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, care tratează în continuare cel mai mare număr de pacienți infectați dintre toate spitalele COVID. Pacienții care vor ajunge aici vor beneficia de condiții deosebite, fiecare salon având cel mult două paturi, și fiind prevăzut cu aparat de aer condiționat, lavoar, grup sanitar cu duș, vas de toaletă și boiler pentru asigurarea necesarului de apă caldă. De asemenea, saloanele dispun de televizoare și au asigurat accesul la internet”.

Firea a asigurat că personalul medical va avea la dispoziție un număr de camere, dotate cu tot ceea ce trebuie pentru asigurarea nivelului necesar de confort. Acest spitalul modular a fost construit de Primăria Capitalei, prin Trustul de Clădiri Metropolitane și Compania pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.

„Sunt asigurate toate serviciile necesare bunei funcționări, prin încheierea contractelor de: mentenanță și curățenie, colectarea și neutralizarea deșeurilor biologice, pază, catering, telefonie, internet, precum și utilitățile uzuale – apă, curent electric etc; Au fost achiziționate medicamente, materiale sanitare, dezinfectanți, consumabile, uniforme și echipamente de protecție pentru personalul medical, pijamale pentru pacienți etc; Spațiile sunt dotate cu mobilier și echipamentele strict necesare (combine frigorifice, paturi, scaune, mese, noptiere, pubele, vestiare etc.), ASSMB beneficiind și de sprijinul DGASMB și al spitalelor aflate în administrare. Valoarea aproximativă a tuturor acestor achiziții, realizate de ASSMB pentru spitalul modular, se ridică la 90.000 de lei.”

Te-ar mai putea interesa și
Previo, jucător important din domeniul managementului hotelier din Europa Centrală și de Est, intră pe piața românească
Previo, jucător important din domeniul managementului hotelier din Europa Centrală și de Est, intră pe piața românească
Furnizorul ceh de software pentru management hotelier Previo intră pe piața din România și deschide un birou la București. Compania mai are birouri în Polonia, Slovacia și Ungaria....
Patronul Superbet, Sacha Dragic, vrea să schimbe regulile RCA în România. Când va debuta Eazy Asigurări, firma sa cu o formulă unică de vânzări, ce șoferi vor primi cele mai mici tarife RCA
Patronul Superbet, Sacha Dragic, vrea să schimbe regulile RCA în România. Când va debuta Eazy Asigurări, firma sa cu ...
Eazy Asigurări, societate controlată de familia lui Sacha Dragic, fondatorul Superbet, ar fi trebuit deja să debuteze ...
Cum ar putea impacta piața locală tranzacția Ahold Delhaize-Profi. Sunt între 45 și 59 de regiuni posibil afectate 
Cum ar putea impacta piața locală tranzacția Ahold Delhaize-Profi. Sunt între 45 și 59 de regiuni posibil afectate 
În decizia prin care a însărcinat Consiliul Concurenței din România să analizeze tranzacția dintre Ahold Delhaize, ...
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a susţinut decizia actualului cancelar Olaf Scholz de a nu livra Ucrainei rachete ...