1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 15 º

News

Gabriela Firea a anunțat deschiderea Spitalului Modular Covid-19 din Pipera

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunțat astăzi pe Facebook că a fost deschis Spitalul Modular Covid-19 din Pipera, cu 400 de locuri, unitate care poate să fie extinsă la 700 de locuri.

08 aug, 2020 | ECONOMICA.net

"Unitatea medicală este destinată pacienților Covid-19 cu forme ușoare și va funcționa ca secție externă a Spitalului de Boli infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș. Primăria Capitalei, prin ASSMB, a asigurat tot ceea ce este necesar: de la construirea spațiilor, la dotarea lor, asigurarea serviciilor și a personalului, achiziția medicamentelor și a materialelor sanitare", a precizat Firea.

Potrivit primarului general, acest spital are aviz de funcționare eliberat de DSP, care a fost acordat acordat la două luni de la solicitarea în scris. O întârziere considerată de Firea ca fiind o adevărată bătaie de joc.

"Au fost detașate, începând de ieri, cadrele medicale care și-au dat acordul de a lucra în spitalul modular: 61 de medici, asistenți medicali și infirmieri, dintre care 36 din spitalele Primăriei Capitalei și 25 din Rețeaua de Medicină Școlară a ASSMB. Sunt cadrele medicale pentru primii 100 de pacienți", a declarat Gabriela Firea.

Ea a explicat și care sunt condițiile pentru ca pacienții să fie internați în acest spital modular, precum și condițiile de care vor beneficia.

"Admiterea pacienților la Secția Modulară Externă Pipera se va face după evaluarea lor inițială, clinică și radiologică, la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, care tratează în continuare cel mai mare număr de pacienți infectați dintre toate spitalele COVID. Pacienții care vor ajunge aici vor beneficia de condiții deosebite, fiecare salon având cel mult două paturi, și fiind prevăzut cu aparat de aer condiționat, lavoar, grup sanitar cu duș, vas de toaletă și boiler pentru asigurarea necesarului de apă caldă. De asemenea, saloanele dispun de televizoare și au asigurat accesul la internet".

Firea a asigurat că personalul medical va avea la dispoziție un număr de camere, dotate cu tot ceea ce trebuie pentru asigurarea nivelului necesar de confort. Acest spitalul modular a fost construit de Primăria Capitalei, prin Trustul de Clădiri Metropolitane și Compania pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.

"Sunt asigurate toate serviciile necesare bunei funcționări, prin încheierea contractelor de: mentenanță și curățenie, colectarea și neutralizarea deșeurilor biologice, pază, catering, telefonie, internet, precum și utilitățile uzuale - apă, curent electric etc; Au fost achiziționate medicamente, materiale sanitare, dezinfectanți, consumabile, uniforme și echipamente de protecție pentru personalul medical, pijamale pentru pacienți etc; Spațiile sunt dotate cu mobilier și echipamentele strict necesare (combine frigorifice, paturi, scaune, mese, noptiere, pubele, vestiare etc.), ASSMB beneficiind și de sprijinul DGASMB și al spitalelor aflate în administrare. Valoarea aproximativă a tuturor acestor achiziții, realizate de ASSMB pentru spitalul modular, se ridică la 90.000 de lei."

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO