Gabriela Firea: Cred că se va propune excluderea mea şi doi miniştri vor fi remaniaţi

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că cel mai probabil se va propune în Comitetul Executiv excluderea sa din PSD şi totodată vor fi remaniaţi doi miniştri importanţi din Guvernul Dăncilă "care au început să-l incomodeze pe domnul Dragnea" - Paul Stănescu şi Tudorel Toader.
Economica.net - vin, 21 sept. 2018, 09:40
Gabriela Firea: Cred că se va propune excluderea mea şi doi miniştri vor fi remaniaţi

„Nu vrem să dăm o lovitură violentă, armată, de palat, să preluăm puterea după o baie de sânge. Eu cred că suntem non combat, suntem persoane paşnice, nu suntem înarmaţi. Mă rog, eu am de la copiii mei nişte pistoale de jucărie, să i le arăt domnului Dragnea că suntem paşnici. Dar discutăm foarte serios despre ţară şi nu ne permitem să glumim sau să bagatelizăm problemele românilor. Eu cred că miza de astăzi este excluderea mea, pentru că am aut curajul, după ce am epuizat toate etapele şi umane şi statutare, să spun faptul că domnul Dragnea nu-şi mai respectă angajamentele luate faţă de români şi de bucureşteni. Şi cred că se va propune excluderea mea. De asemenea, o miză foarte importantă, şi anticipez, să dea Domnul să nu fie aşa, miza este fie daţi afară din Guvern doi miniştri foarte importanţi care au început să-l incomodeze pe domnul Dragnea”, a declarat Firea înaintea Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Firea a adăugat că este vorba despre vicepremierul Paul Stănescu, dar şi despre ministrul Justiţiei, Tudorel Toader – un „ministru care îl deranjează pe Dragnea din ce în ce mai mult, chiar îl irită”.

„Dacă la asta am ajuns – la execuţii politice, la execuţii publice, la linşaj, pentru că avem curajul să vedem altfel lucrurile şi să argumentăm, cred că nu este un semn bun. (…) Suntem oameni de echipă, suntem oameni de partid, nu ne vom da demisia, nu vrem să constituim o altă formaţiune politică, nu vrem să mergem la un alt partid politic, suntem întru totul social-democraţi, suntem oameni de stânga şi întotdeauna vom milita pentru unitatea echipei. (…) Cred că primul subiect de astăzi, de la CExN ar trebui să vizeze soarta românilor, nu excluderi şi remanieri”, a arătat vicepreşedintele PSD.

Ea a negat că cei care îl contestă pe liderul PSD Liviu Dragnea ar vrea să „dărâme” Guvernul şi a reafirmat că în primul rând există un „angajament patriotic” faţă de cetăţeni.

„Nu cred că am jignit echipa PSD, nu am adus jigniri niciunui coleg, chiar şi atunci când s-au spus lucruri calomnioase împotriva mea. (…) S-a câştigat ceva – faptul că am ajuns la concluzia că lucrurile nu merg în direcţia bună în ceea ce priveşte managementul politic al domului Dragnea şi poate înţelege şi domnia sa ceva din aceste evenimente. Dacă nu înţelege, cu atât mai rău dumnealui şi ţării, din păcate. (…) Sută la sută suntem pentru menţinerea coaliţiei majoritare PSD – ALDE şi a guvernului PSD-ALDE condus de doamna Dăncilă. Sub nicio formă nu vom întreprinde vreo acţiune care să pună în pericol guvernarea”, a arătat Gabriela Firea, care a negat încă odată vreo legătură cu „statul paralel” sau preşedintele Klaus Iohannis.

Vicepreşedintele PSD a venit la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD însoţită de vicepremierul Paul Stănescu şi de senatorul Adrian Ţuţuianu, alături de care a semnat o declaraţie comună prin care se cere demisia imediată a lui Liviu Dragnea din funcţiile de lider al PSD şi de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Te-ar mai putea interesa și
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, la nivel naţional, nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate......
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr ...
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...