Gabriela Firea: Primul troleibuz nou din cele 100 va ajunge la Bucureşti în noiembrie

Achiziţia celor 100 de troleibuze noi a intrat în linie dreaptă, a declarat vineri primarul Capitalei, Gabriela Firea. Ea a adăugat că primult troleibuz va fi livrat în luna noiembrie a acestui an. Troleibuzele vor fi dotate cu climatizare automată, tehnologie wireless şi prize USB şi vor avea autonomie de 20 de kilometri.
Economica.net - vin, 28 feb. 2020, 10:18
Gabriela Firea: Primul troleibuz nou din cele 100 va ajunge la Bucureşti în noiembrie

Pe data de 25 februarie, Curtea de Apel Bucuresti a respins definitiv contestaţia companiilor Solaris Bus&Coach SA şi Skoda Electric SA la licitaţia prin care Primăria Capitalei a atribuit contractul privind achiziţia celor 100 de troleibuze Asocierii Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S. (lider) – Sileo Gmbh (asociat).

Contractul fusese atribuit în luna octombrie a anului trecut, însă semnarea acestuia a fost blocată de această contestaţie, spun reprezentanţii Primăriei Capitalei.

Primarul General, Gabriela Firea: „Prin achiziţia celor 100 de troleibuze realizăm un alt pas important în modernizarea parcului auto al Societăţii de Transport Bucureşti. Astfel, numărul noilor mijloace de transport în comun contractate până acum de actuala conducere a Primăriei Capitalei ajunge la un total de 630, însumând 100 de troleibuze pentru care voi semna contractul în cel mai scurt timp, cele 400 de autobuze Otokar achiziţionate anul trecut şi care se află în trafic şi cele 130 de autobuze hibrid Mercedes – Benz, a căror livrare va începe curând şi se va efectua etapizat. Primul autobuz hibrid va ajunge în Capitală în cel mai scurt timp, pentru omologare”.

Troleibuze cu climatizare automată şi tehnologie wireless

Gabriela Firea a mai adăugat faptul că noile troleibuze au o capacitate de minim 96 de pasageri, o lungime de 12 metri, şi, în cazul întreruperii furnizării curentului electric, autonomie în exploatare de minim 20 de km, asigurată prin intermediul grupului generator propriu al troleibuzului.

Troleibuzele vor fi dotate cu climatizare automată, cu o capacitate mare de transport călători, cu funcţii speciale destinate persoanelor cu dizabilităţi.

De asemenea, vor fi dotate cu tehnologie wireless pentru călători şi prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, cu sistem informatic performant care permite atât furnizarea informaţiilor despre călătorie în timp real, precum şi furnizarea unor date importante despre starea de funcţionare a troleibuzelor către Societatea de Transport Bucureşti.

Licitaţia a fost câştigată de singurul ofertant înscris în acest proces, care a fost declarat câştigător ca urmare a îndeplinirii cerinţelor solicitate în caietul de sarcini, Asocierea Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S. (lider) – Sileo Gmbh (asociat).

Potrivit contractului, livrarea se va face începand cu luna noiembrie 2020 şi se va întinde pe o perioadă de 16 luni, dupa cum urmează: primul troleibuz va fi livrat în luna noiembrie 2020 pentru omologare, iar ulterior, restul troleibuzelor vor fi livrate până în februarie 2022.

Garanţia funcţionării de care dispun troleibuzele Asocierii Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S.– Sileo Gmbh este de 4 ani şi 240.000 km. De asemenea, troleibuzele dispun şi de garanţie extinsă pentru 4 ani şi 240.000 km, în intervalul de exploatare corespunzător de la anul 5 până la anul 8 inclusiv.

Valoarea contractului este de aproximativ 43 de milioane euro fără TVA, iar finanţarea provine de la Administraţia Fondului pentru Mediu, în cadrul „Programului privind îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puţin poluante în transportul public local de persoane”. Cererea a fost depusă în octombrie 2018, iar contractul de finanţare a fost semnat în decembrie 2018.

ECONOMICA.NET a relatat încă de joi despre decizia Curţii de Apel Bucureşti, în urma căreia poate fi semnat contractul de troleibuze cu producătorul din Turcia, singurul care a depus ofertă la licitaţia Primăriei Capitalei.

Te-ar mai putea interesa și
Cristian Vasilcoiu, secretar de stat MMSS: Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale: formula va ține cont de salariul brut și productivitatea muncii
Cristian Vasilcoiu, secretar de stat MMSS: Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale: ...
Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale, iar formula care va fi stabilită va ţine cont, printre altele, de nivelul câştigului salarial mediu brut şi......
Ministerul Muncii: Comisia Naţională de Incluziune Socială a devenit operațională
Ministerul Muncii: Comisia Naţională de Incluziune Socială a devenit operațională
Comisia Naţională de Incluziune Socială a fost operaţionalizată şi va avea un rol important în implementarea angajamentelor ...
Zelenski: Ajutorul occidental pentru Ucraina vine prea lent
Zelenski: Ajutorul occidental pentru Ucraina vine prea lent
Aliaţilor occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat preşedintele ...
Meta Estate Trust raportează un profit net de 2 milioane de lei pentru primele trei luni din 2024, de trei ori mai mare față de aceeași perioadă a anului 2023
Meta Estate Trust raportează un profit net de 2 milioane de lei pentru primele trei luni din 2024, de trei ori mai mare ...
Meta Estate Trust, companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar și acționează că un portal între piața ...