Galeria de mașini a lui Ion Țiriac a împlinit 10 ani: „Fiecare automobil din colecția mea are o poveste vie”

Țiriac Collection, galeria mașinilor de excepție care îmbină valoarea istorică cu forța și dinamismul prezentului, a sărbătorit un deceniu de la inaugurare.
Robert Stan - joi, 30 nov. 2023, 09:34
Galeria de mașini a lui Ion Țiriac a împlinit 10 ani: „Fiecare automobil din colecția mea are o poveste vie”

În prezența omului de afaceri Ion Țiriac și a multor invitați, evenimentul a fost o celebrare a celor 10 ani de pasiune, eleganță și evoluție în lumea automobilelor de colecție, evidențiind momente remarcabile din istoria galeriei și prezentând o serie aparte de mașini restaurate complet în atelierul Țiriac Collection.

„Pe parcursul acestui prim deceniu, galeria Țiriac Collection a devenit o destinație de referință pentru numeroși pasionați de mașini. Una dintre cele mai mari satisfacții pentru mine rămâne faptul că atâți copii vin aici cu entuziasm și descoperă istoria autentică a evoluției automobilelor. Îmi doresc ca pasiunea pentru mașini să fie transmisă și viitoarelor generații, iar această colecție oferă o oportunitate unică prin misiunea educațională asumată în urmă cu 10 ani. Fiecare automobil din colecția mea are o poveste vie și este o lecție de istorie în sine,” a declarat Ion Țiriac.

O suită excepțională de mașini restaurate complet la Țiriac Collection a reprezentat punctul central al evenimentului aniversar, cu accent pe prezentarea unui spectaculos Hispano Suiza din 1935. Modelul, achiziționat în 2019, a trecut printr-un proces intens de restaurare începând cu anul 2020. Timp de aproape trei ani, vehiculul a fost complet demontat și apoi readus la viață în atelierul Țiriac Collection, fiindu-i păstrate pe parcursul întregului proces toate detaliile autentice atât de prețioase.

Odată cu evenimentul aniversar de 10 ani, exemplarul Hispano Suiza a fost oficial introdus în galerie, completând istoria auto remarcabilă expusă în pavilionul de la Otopeni.

Alte nouă mașini complet restaurate în atelierul galeriei lui Ion Țiriac au fost prezentate în cadrul evenimentului aniversar. Fiecare vehicul a venit cu povestea sa unică. Este vorba despre 1928 Auburn Boattail Speedster restaurată între 2015-2016; 1937 Rolls-Royce Phantom III Sports Saloon restaurată între 2012-2014; 1938 Mercedes-Benz 230 restaurată între 2020-2022; 1939 Cadillac V16 Series 90 restaurată între anii 2015-2016; 1949 Rolls-Royce Silver Wraith între 2017-2019; 1953 Bentley R Type Shooting Brake care a necesitat 2 ani de restaurare între 2012-2014; 1963 Alfa Romeo 2600 Spider by Touring restaurată între 2017-2020; 1974 Land Rover Defender 88 Series III care a fost restaurată între 2019-2020 și 1978 Ferrari 400 GT restaurată între 2013-2022.

Țiriac Collection este galeria privată de autovehicule aparținând fostului sportiv, actual om de afaceri, Ion Țiriac, unica de acest tip deschisă publicului din România. Colecția numără în prezent 382 de mașini spectaculoase purtând emblemele a 90 de mărci reprezentative pentru industria automobilistică. Spațiul expozițional acoperă deocamdată o suprafață de 4.300 mp, însă există deja planuri pentru extindere.

Citește și:
– Țiriac Collection anunță o nouă ediție a expoziției de mașini de epocă în aer liber
– Mega-proiectul gândit de Ion Țiriac în Otopeni va avea și locuințe. Cum va arăta complexul sportiv FOTO

Te-ar mai putea interesa și
Cum a influențat munca de acasă performanțele companiilor care au permis acest lucru
Cum a influențat munca de acasă performanțele companiilor care au permis acest lucru
Pandemia din 2020 pare să fie o amintire îndepărtată, dar schimbările pe care izolarea le-a creat în societate continuă să producă efecte, unul dintre cele mai vizibile fiind trendul de a......
Vânzările de mașini full electrice cresc în Europa, dar prețurile rămân ridicate
Vânzările de mașini full electrice cresc în Europa, dar prețurile rămân ridicate
Vânzările de maşini electrice (BEV) au crescut, anul trecut, la nivel european, cu 28%, şi cu peste o treime numai în ...
Referendum în Elveția pe tema celei de a 13-a pensii și a creșterii vârstei de pensionare
Referendum în Elveția pe tema celei de a 13-a pensii și a creșterii vârstei de pensionare
Elveţienii sunt chemaţi duminică la vot pentru a se pronunţa asupra a două propuneri cruciale pentru pensionari: plata ...
UPDATED Circulație închisă pe un tronson de cale ferată lângă București. S-a rupt pantograful unui tren
UPDATED Circulație închisă pe un tronson de cale ferată lângă București. S-a rupt pantograful unui tren
Traficul feroviar pe intervalul Chiajna - Grădinari este închis la această oră, din cauza unui deranjament înregistrat ...