Garanti Bank împrumută FF Group România cu 4 mil. euro pentru recondiţionarea unei clădiri istorice

Garanti Bank a semnat un acord de finanţare în valoare de patru milioane de euro cu FF Group România (fostă Elmec România) pentru un proiect de recondiţionare a unei clădiri istorice aflată într-una dintre cele mai importante zone din centrul Capitalei, care costă în total circa cinci milioane de euro.
Economica.net - mar, 17 iun. 2014, 10:49
Garanti Bank împrumută FF Group România cu 4 mil. euro pentru recondiţionarea unei clădiri istorice

‘Investiţia FF Group pentru reconstrucţia clădirii este de aproape cinci milioane euro, împrumutul contractat de la Garanti Bank fiind de patru milioane de euro’, se precizează într-un comunicat al băncii, remis marţi AGERPRES.

În mai 2013, FF Group România a demarat lucrările de reconstrucţie a clădirii istorice situate pe strada Ion Câmpineanu colţ cu Nicolae Bălcescu, aproape de Piaţa Universităţii. Clădirea va găzdui spaţii comerciale şi de birouri pe cele şase etaje, păstrând detaliile arhitecturale ale faţadei.

Proiectul imobiliar de pe strada Ion Câmpineanu va consta în transformarea clădirii într-un centru modern de retail şi birouri, cu o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi. Din total, trei etaje totalizând 1.200 de metri pătraţi vor fi dedicate segmentului retail, pentru propriul magazin multibrand al FF Group, _kix, iar restul clădirii va avea ca destinaţie spaţii de birouri, ce vor fi închiriate către terţi.

‘Acest proiect este foarte important pentru Bucureşti, fiind vorba de recondiţionarea unei clădiri minunate, construită în 1923 şi aflată într-una din zonele de mare interes din Capitală. Prin acest parteneriat cu FF Group, sprijinim dezvoltarea oraşului, urmărind strategia noastră de a ne implica în proiecte care demonstrează viziune şi grijă pentru patrimoniul oraşului’, a declarat directorul general adjunct al Garanti Bank, Cagri Memisoglu.

Proiectul va fi finalizat în mai 2015.

‘Pe lângă atenţia deosebită pe care o acordăm reţelelor noastre de distribuţie şi retail, FF Group urmăreşte implementarea planurilor sale de dezvoltare imobiliară în România. Credem că acest proiect reprezintă un reper major atât pentru compania noastră, cât şi pentru peisajul urbanistic bucureştean’, a apreciat directorul general al FF Group România, Cristian Beznoska.

Grupul Garanti România reuneşte Garanti Bank, Garanti Leasing (marca sub care funcţionează compania Motoractive IFN SA) şi Garanti Credite de Consum (marca sub care funcţionează Ralfi IFN SA). Cele două IFN-uri completează oferta Garanti Bank cu produse specifice de leasing (leasing financiar – vehicule, echipamente şi imobiliar – şi sale & lease-back), servicii de administrare a flotelor, precum şi credite de consum. Grupul Garanti oferă servicii financiare pe piaţa locală pentru mai mult de 500.000 de clienţi.

Grupul Garanti este deţinut de Turkyie Garanti Bankasi (TGB), o bancă universală cu servicii în toate segmentele de business – retail, IMM şi corporate. TGB are peste 10 milioane de clienţi în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici şi mijlocii, precum şi retail, cărora le oferă servicii financiare integrate. TGB este cea mai profitabilă şi a doua cea mai mare bancă după active din Turcia.

Prezentă în România din 1998, Garanti Bank a dezvoltat un portofoliu solid de clienţi şi şi-a extins prezenţa naţională prin sucursale şi canale alternative, ajungând la o reţea extinsă de 287 bancomate inteligente, care pot fi folosite pentru tranzacţii cu sau fără card.

FF Group România, parte a Folli Follie – Grecia (FF Group), este unul dintre cei mai importanţi distribuitori şi retaileri naţionali de articole de sport şi fashion, având 370 de angajaţi. Compania deţine la nivel naţional o reţea extinsă de magazine, dintre care magazine de tip monobrand (Nike, Folli Follie, Calvin Klein Jeans), magazine multibrand (collective, _kix) şi magazine tip outlet.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...