Venituri de 70 de milioane de euro pentru Garanti Bank România în primul semestru

Veniturile nete consolidate raportate de către Grupul Garanti România au ajuns, în primul semestru din 2014, la 70,2 milioane de euro, în creştere cu 8,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce profitul net consolidat s-a situat la 16,9 milioane de euro, arată rezultatele financiare publicate, luni, de către instituţia bancară.
Economica.net - lun, 28 iul. 2014, 17:07
Venituri de 70 de milioane de euro pentru Garanti Bank România în primul semestru

În prima jumătate a anului în curs, activele totale ale Garanti Bank România s-au ridicat la 2,02 miliarde de euro, mai mult cu 14,7% în comparaţie cu anul 2013.

Pe de altă parte, potrivit sursei citate, Garanti Bank, parte a Grupului financiar, a înregistrat, la finele lunii iunie a.c,, venituri nete de 57,7 milioane de euro (+8,6% faţă de perioada similară a anului trecut) şi un profit net de 13,9 milioane euro.

În plus, în comparaţie cu primul semestru din 2013, numărul de clienţi a crescut cu 11,9%, volumul total de credite din toate segmentele (IMM-uri, corporate şi retail) a atins valoarea de 1,47 miliarde de euro, în creştere cu 8,8%, iar volumul de depozite s-a mărit, de asemenea, cu 45,3%.

Instituţiile financiare nebancare din cadrul Grupului au înregistrat profit, după cum urmează: Garanti Credite de Consum (marcă sub care funcţionează Ralfi IFN SA) a consemnat un profit de 1,3 milioane de euro (creştere de 36,7%), Garanti Leasing (marcă sub care funcţionează compania Motoractive IFN SA) – profit de 1,34 milioane euro (+0,8%) şi Garanti Credite Ipotecare (marcă sub care funcţionează Domenia Credit IFN SA) – profit 400.000 de euro.

În luna martie 2014, Garanti Bank şi Garanti Credite Ipotecare au anunţat iniţierea procedurilor oficiale pentru fuziunea celor două companii în România, finalizarea acestora fiind estimată până la sfârşitul anului în curs, după obţinerea aprobărilor din partea Băncii Naţionale a României /BNR/ şi îndeplinirea tuturor formalităţilor legale.

Grupul Garanti România reuneşte Garanti Bank, Garanti Leasing (marcă sub care funcţionează compania Motoractive IFN SA) şi Garanti Credite de Consum (marcă sub care funcţionează Ralfi IFN SA).

Cele două IFN-uri completează oferta Garanti Bank cu produse specifice de leasing (leasing financiar – vehicule, echipamente şi imobiliar, şi sale & lease-back), servicii de administrare a flotelor, precum şi credite de consum. Banca şi cele două instituţii non-financiare oferă servicii financiare pe piaţa locală pentru mai mult de 500.000 de clienţi.

Grupul Garanti România este deţinut de către Turkyie Garanti Bankasi (TGB), a doua bancă privată din Turcia, ca mărime, cu peste 10 milioane de clienţi în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici şi mijlocii, dar şi retail.

În primele şase luni ale anului 2014, Turkiye Garanti Bankasi A.S. a înregistrat un profit net de 1,57 miliarde lire turceşti (536,41 milioane euro), iar valoarea activelor totale ale Garanti Turcia s-a ridicat la 203,62 miliarde lire turceşti (69,5 miliarde euro), în timp ce contribuţia la economie s-a reflectat printr-un portofoliu de credite (cash şi non-cash) în valoare de 155,95 miliarde lire turceşti (53,25 miliarde euro).

Prezentă în România din anul 1998, Garanti Bank deţine o reţea extinsă de aproape 300 bancomate inteligente şi 78 de agenţii.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
O cunoscută asociație de consumatori cere dezbatere națională pe tema pensiilor private: Eliminarea plății integrale a sumei din cont nu poate fi o opțiune!
O cunoscută asociație de consumatori cere dezbatere națională pe tema pensiilor private: Eliminarea plății integrale ...
Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF), una dintre organizațiile reprezentative ale consumatorilor, ...
Rata de incidență în București a crescut până la 8,77 la mie. Corbeanca, pe primul loc în Ilfov cu 17,4 la mie
Rata de incidență în București a crescut până la 8,77 la mie. Corbeanca, pe primul loc în Ilfov cu 17,4 la mie
Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, sâmbătă, de 8,77 cazuri la mia de locuitori, ...
Statele Unite avertizează Mexicul că planul său de reformă energetică amenință investiții americane de zeci de miliarde de dolari
Statele Unite avertizează Mexicul că planul său de reformă energetică amenință investiții americane de zeci de miliarde ...
Statele Unite au repetat vineri Mexicului că planul său de reformare a pieţei energetice le-a provocat "preocupări reale", ...