Garanti BBVA România contribuie cu 48 de milioane de euro la creditul sindicalizat contractat de Ford Otosan România

Garanti BBVA România a anunțat astăzi că a contribuit cu 48 de milioane de euro la creditul sindicalizat contractat de Ford Otosan România, susținând astfel electrificarea industriei auto din România.
Ion Dobreanu - mar, 21 mai 2024, 17:16
Garanti BBVA România contribuie cu 48 de milioane de euro la creditul sindicalizat contractat de Ford Otosan România

Finanțarea va fi utilizată pentru a sprijini producția modelului Ford Puma și a noilor modele de autovehicule comerciale, Ford Transit Courier și Ford Turneo Courier, precum și pentru a da startul producției versiunilor electrice ale acestora.

Garanti BBVA România a participat cu 48 de milioane de euro, alături de banca soră, Garanti BBVA International NV (care s-a angajat separat cu încă 20 de milioane de euro), în tranzacția sindicalizată Ford Otosan România în valoare de 435 de milioane de euro, într-un consorțiu de bănci condus de BRD Société Générale, în calitate de Coordinating Mandated Lead Arrangers (MLA) și Bookrunners în cadrul tranzacției.

Acordul prin care Ford Otosan România a primit un împrumut sindicalizat de 435 de milioane de euro a fost semnat la sfârșitul lunii martie, din consorțiul de bănci care asigură finanțarea aflându-se, pe lângă BRD Société Générale, și Banca Comercială Română, Banca Transilvania, Garantibank International, Garanti Bank, BNP Paribas Paris Sucursala București, Citibank Europe Dublin Sucursala România și Unicredit Bank.Data limită pentru utilizarea creditului este de 15 martie 2026, iar rata dobânzii va fi formată din Euribor, plus 3%.

“Creditul sindicalizat acordat companiei Ford Otosan reprezintă un angajament comun pentru sustenabilitate al unui important grup de bănci internaționale și românești, din care Garanti BBVA face parte. Acest împrumut marchează un pas strategic în direcția electrificării industriei auto din România și un proiect cheie pentru economia locală. Mai mult, inițiativa sprijină tranziția energetică, iar noi suntem mândri să ne alăturăm ca parteneri financiari”, a declarat Bilge Demirer (foto), director general adjunct Garanti BBVA România.

De altfel, strategia de creștere a Garanti BBVA în România se bazează pe integrarea principiilor ESG în deciziile de afaceri. Printre proiectele finanțate de Garanti BBVA se numără clădiri verzi precum Upsite și Ivy, producția de motoare electrice de către Softronic în Craiova, precum și o serie de proiecte educaționale și de sănătate. În prezent, 10% din portofoliul de credite pentru companii al Garanti BBVA este dedicat finanțării sustenabile.

Garanti BBVA România activează astfel pe principiile grupului financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), din care face parte, pionier global în sustenabilitate. BBVA a dezvoltat activități de afaceri sustenabile în valoare de peste 20 de miliarde de euro în primul trimestru al anului 2024, în creștere cu 41% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Mai mult, BBVA se apropie de obiectivul său de a mobiliza 300 de miliarde de euro între 2018 și 2025, având deja angajate 226 de miliarde de euro. De altfel, BBVA primește anual cel mai înalt indice de sustenabilitate Dow Jones din UE.

Despre Garanti BBVA

Garanti BBVA face parte din Grupul Garanti BBVA România, alături de Garanti BBVA Leasing și Garanti BBVA Credite de Consum, care completează oferta băncii cu produse specifice de leasing, servicii de management al flotei, precum și credite de consum. În 2023, banca a celebrat 25 de ani de prezență activă în cadrul sistemului bancar românesc.

Garanti BBVA România este deținută de Garanti BBVA Turcia (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. Acționarul majoritar al Garanti BBVA Turcia este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).

Te-ar mai putea interesa și
Iacob, JTI: Bulgaria, a doua sursă a ţigărilor de contrabandă
Iacob, JTI: Bulgaria, a doua sursă a ţigărilor de contrabandă
Bulgaria a devenit a doua sursă a ţigărilor de contrabandă deoarece preţul este mult mai mic decât în ţara noastră, astfel că unii concetăţeni, plecaţi în vacanţă, preferă să vină......
Guvernul a aprobat recunoaşterea reciprocă între România şi SUA a perioadelor de muncă şi dreptului la pensie
Guvernul a aprobat recunoaşterea reciprocă între România şi SUA a perioadelor de muncă şi dreptului la pensie
Guvernul a aprobat joi, prin hotărâre, recunoaşterea reciprocă între România şi Statele Unite ale Americii ale perioadelor ...
Firmele din China îşi rezervă dreptul de a solicita investigaţii anti-subvenţii privind unele importuri din UE
Firmele din China îşi rezervă dreptul de a solicita investigaţii anti-subvenţii privind unele importuri din UE
 Firmele chineze îşi rezervă dreptul de a solicita investigaţii anti-subvenţii şi anti-dumping privind importurile ...
China promovează un plan alternativ de pace în Ucraina înaintea summitului din Elveţia – diplomaţi
China promovează un plan alternativ de pace în Ucraina înaintea summitului din Elveţia – diplomaţi
 China, care va lipsi de la summitul din weekend privind un plan de pace pentru Ucraina, a făcut lobby pe lângă guverne ...