Garanti România: profitul net a crescut cu peste 7%, la 133 milioane de lei, în primele 9 luni

Grupul Garanti România a înregistrat, în primele nouă luni ale acestui an, un profit net consolidat de 133 milioane lei, în creştere cu peste 7% faţă de aceeaşi perioadă din 2017, precum şi venituri nete consolidate de 426 milioane lei, conform unui comunicat al băncii.
Economica.net - mar, 30 oct. 2018, 11:33
Garanti România: profitul net a crescut cu peste 7%, la 133 milioane de lei, în primele 9 luni

Grupul, ce reuneşte Garanti Bank, Garanti Leasing şi Garanti Credite de Consum, a consemnat în perioada ianuarie-septembrie o creştere de 11% a volumului total de active, care depăşeşte în prezent 12 miliarde lei.

La nivel individual, Garanti Bank a înregistrat un profit net de 108 milioane lei la finalul lunii septembrie, reprezentând o creştere de 9,5% de la an la an.

„Evoluţia ascendentă se datorează creşterii veniturilor din activitatea bancară, dar şi pe fondul reducerii cheltuielilor operationale, ca urmare a modelului de afaceri axat pe eficienţă. Totodată, ponderea creditelor neperformante a scăzut progresiv, fiind semnificativ sub media pieţei, în timp ce rata de acoperire a creditelor neperformante cu provizioane se poziţionează peste nivelul de 60%”, se menţionează în comunicat.

Strategia băncii de a dezvolta un portofoliu sănătos a determinat o creştere a volumului de credite la 7,52 miliarde lei, la finalul celui de-al treilea trimestru al anului. De asemenea, volumul depozitelor a avansat la rândul său şi a ajuns la 7,9 miliarde lei la finalul lunii septembrie, depozitele clienţilor de retail şi IMM contribuind substanţial, prin creşteri de peste 25% de la an la an.

Indicatorii de risc ai Garanti Bank sunt actualmente la un nivel confortabil. Banca este în continuare bine capitalizată, având o lichiditate adecvată şi un cost scăzut al riscului, se menţionează în comunicat.

„Anul acesta reprezintă un reper important în istoria noastră, 2018 fiind anul în care am împlinit 20 de ani de activitate în România, piaţă în care dorim să ne continuăm parcursul ascendent. Rezultatele obţinute reprezintă o dovadă incontestabilă a faptului că am reuşit să ne valorificăm punctele forte şi să reiterăm angajamentul pe termen lung pe care îl avem în România. Pentru viitor, ne propunem să ne consolidăm poziţia în piaţă. Ne vom concentra în continuare pe creşterea satisfacţiei angajaţilor şi a clienţilor noştri şi pe oferirea unor servicii de calitate”, a declarat Ufuk Tandodan, CEO Garanti Group România.

Şi instituţiile nebancare ale Grupului Garanti România au înregistrat rezultate solide în primele nouă luni ale anului. Astfel, Garanti Leasing a atins un profit net de 13,8 milioane lei, iar Garanti Credite de Consum un profit net de 11,2 milioane lei.

Grupul Garanti România este deţinut de Turkiye Garanti Bankasi (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este acţionarul majoritar al TGB.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Consiliul Concurenței analizează tranzacția deceniului în asigurările din România. Safety Broker, preluat de polonezii de la Unilink, într-o tranzacție care va naște cel mai mare vânzător de asigurări din regiune
Consiliul Concurenței analizează tranzacția deceniului în asigurările din România. Safety Broker, preluat de polonezii ...
Consiliul Concurenței anunță că analizează preluarea Safety Broker, cel mai mare intermediar de asigurări din România ...
Microsoft lansează noi tehnologii dedicate milioanelor de lucrători esențiali care activează la nivel global
Microsoft lansează noi tehnologii dedicate milioanelor de lucrători esențiali care activează la nivel global
Microsoft a lansat o ediție specială a raportului Work Trend Index, intitulată "Un nou viitor al lucrătorilor esențiali, ...
Afacerile din comerţul cu ridicata au crescut cu două cifre, în primele 11 luni din 2021 – INS
Afacerile din comerţul cu ridicata au crescut cu două cifre, în primele 11 luni din 2021 – INS
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în primele ...