1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

News

Garda de Mediu a aplicat amenzi în valoare de aproximativ 22 milioane de lei, în primele 6 luni din 2016

Garda Naţională de Mediu (GNM) a efectuat, în primele şase luni ale anului, un număr de 21.331 acţiuni de control la nivel naţional, în urma cărora au fost aplicate 1.176 de amenzi, în valoare de 22,027 milioane de lei, potrivit datelor instituţiei publicate pe propria pagină de internet şi consultate de Agerpres.

31 iul, 2016 | Agerpres

Potrivit statisticii, în intervalul ianuarie - iunie 2016, comisarii GNM au dispus aplicarea a 649 de avertismente, 98 de acţiuni de sistare a activităţii, 21 de propuneri se suspendare acorduri şi autorizaţii de mediu şi 34 de sesizări penale.

Numai la nivelul lunii iunie, Garda de Mediu a întreprins 3.439 de controale în domeniul controlului poluării, biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor protejate, fiind aplicate 170 de amenzi în valoare de aproape 3,15 milioane lei.

Din totalul acţiunilor de control raportate, 2.646 au fost efectuate în domeniul controlului poluării, iar 793 în domeniul biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor protejate.

În acelaşi timp, în iunie, comisarii GNM au aplicat 98 de avertismente, 16 dispoziţii de sistare a activităţii, cinci propuneri de suspendare acorduri şi autorizaţii de mediu şi 9 sesizări penale.

Conform GNM, autorităţile administraţiei publice locale se ocupă de salubrizarea localităţilor la nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor, judeţelor şi al sectoarelor municipiului Bucureşti, iar serviciul de salubrizare are în atribuţii, printre altele: măturatul, spălatul, stropirea şi întreţinerea căilor publice, curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice şi menţinerea acestora în funcţiune pe timp de polei sau de îngheţ, colectarea separată şi transportul separat al deşeurilor municipale şi cele provenite din activităţi comerciale şi instituţii, dezinsecţia, dezinfecţia şi deratizarea.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO