1EUR = 4.7592 RON | Bucureşti 25 º

News

Gartner: cheltuielile globale din domeniul IT vor crește cu 1,1% în 2019, la 3.800 de miliarde de euro

Cheltuielile globale ale IT se estimează că vor ajunge la 3.790 de miliarde de dolari în 2019, o creștere de 1,1% față de 2018, potrivit celor mai recente estimări ale Gartner. În ianuarie, Gartner a prognozat o creștere a cheltuielilor în anul 2019 de 3,2%. Firma de cercetare a afirmat că întărirea dolarului american și fluctuațiile valutare au determinat-o să revizuiască proiecțiile în jos.

21 apr, 2019 | ECONOMICA.net

"În 2019, managerii de produse de tehnologie vor trebui să devină mai strategici în ceea ce priveşte mixul de produse din portofoliu prin echilibrarea acestora, dar și a serviciilor care vor înregistra o creștere în 2019 cu acele piețe mai mari care vor evolua în jos", a spus John David Lovelock, vicepreședinte de cercetare la Gartner. "Manageri de produs de succes care vor fi în 2020 vor avea o viziune pe termen lung asupra schimbărilor făcute în 2019."

Segmentul de sisteme de centre de date va înregistra cel mai mare declin în 2019, cu o scădere de 2,8%. Acest lucru se datorează, în principal, prețurilor medii de vânzare mai mici (ASP) așteptate pe piața de servere, determinate de ajustările de preţ așteptate pentru componente.

În schimb, se observă o migrare de la soluţiile tradiţionale către cloud. Soluţiile bazate pe cloud continuă să conducă creșterea pe piața de software pentru companii. În 2019, piața de cloud este estimată să atingă 427 miliarde de dolari, în creștere cu 7,1% față de 399 miliarde de dolari în 2018. Domeniul care a trecut în proporţia cea mai mare la could până în prezent este cel al aplicaţiilor de software. Cu toate acestea, pe termen scurt Gartner se așteaptă la o creștere rapidă a segmentului de software pentru infrastructură, în special în platforma de integrare ca serviciu (iPaaS) și a platformei de aplicații ca serviciu (aPaaS).

"Alegerile pe care maangerii executivi le fac cu privire la investițiile în tehnologie sunt esențiale pentru succesul afacerilor digitale. Tehnologiile emergente, cum ar fi inteligența artificială (AI), vor schimba modelele de afaceri, precum și economia întreprinderilor din sectorul public și privat. AI are un efect major asupra cheltuielilor IT, deși rolul său este deseori înțeles greșit ", a spus Lovelock.

"AI nu este un produs, este de fapt un set de tehnici sau o disciplină de inginerie informatică. Ca atare, AI este încorporată în multe produse și servicii existente, fiind în acelaşi timp esențială pentru noile eforturi de dezvoltare în fiecare industrie. Previziunile Gartner sunt că organizațiile vor primi beneficii de 1.900 miliarde de dolari din utilizarea AI numai în acest an", a mai explicat analistul Gartner.

Gartner este lider mondial în cercetare și consultanță și membru al S&P 500. 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO