Veniturile din infrastructura de reţea 5G la nivel mondial vor atinge 4,2 miliarde de dolari în 2020 – Gartner

În 2020, veniturile la nivel mondial din infrastructura de rețea wireless 5G vor atinge 4,2 miliarde de dolari, în creștere cu 89% faţă de veniturile din 2019 de 2,2 miliarde de dolari, potrivit Gartner.
Economica.net - mar, 27 aug. 2019, 18:45
Veniturile din infrastructura de reţea 5G la nivel mondial vor atinge 4,2 miliarde de dolari în 2020 - Gartner

În plus, Gartner prognozează că investițiile în infrastructura de rețea 5G în unde radio vor reprezenta 6% din veniturile totale ale infrastructurii wireless a furnizorilor de servicii de comunicații (CSP) în 2019 și că această cifră va ajunge la 12% în 2020.

„Veniturile infrastructurii de rețea wireless 5G vor fi aproape duble între 2019 și 2020″, a declarat Sylvain Fabre, director principal de cercetare la Gartner. „Pentru implementările 5G în 2019, CSP folosesc tehnologie de sine stătătoare. Acest lucru le permite să introducă servicii 5G care rulează mai rapid, deoarece echipamentele 5G New Radio (NR) pot fi lansate alături de infrastructura de rețea de bază 4G existentă”.

În 2020, operatorii vor dezvolta o tehnologie de sine stătătoare 5G, care va necesita echipamente 5G NR și o rețea de bază 5G. Acest lucru va reduce costurile pentru furnizorii de servicii de telecomunicaţii și va îmbunătăți performanța pentru utilizatori.

Serviciile 5G vor fi lansate în multe orașe din toată lumea în 2019 și 2020. Reţele 5G au fost lansate deja în SUA, Coreea de Sud și unele țări europene, inclusiv Elveția, Finlanda și Marea Britanie. Furnizorii de servicii de telecomunicaţii din Canada, Franța, Germania, Hong Kong, Spania, Suedia, Qatar și Emiratele Arabe Unite au anunțat că vor accelera construirea rețelei 5G până în 2020.

Drept urmare, Gartner estimează că 7% din furnizorii de servicii de comunicații din întreaga lume au implementat deja infrastructura 5G în rețelele lor.

Cum se pregătesc companiile pentru revoluţia 5G

Deși consumatorii reprezintă segmentul principal care conduce dezvoltarea 5G, furnizorii vor viza tot mai mult serviciile 5G pentru companii. Se preconizează că rețelele 5G vor extinde ecosistemul mobil pentru a acoperi noi industrii, precum fabrici inteligente, transportul autonom, asistența medicală la distanță, agricultura și retail, precum și activarea rețelelor private pentru utilizatorii industriali.

Furnizorii de echipamente văd rețelele private pentru utilizatorii industriali ca pe un segment de piață cu potențial semnificativ.

„Ne aflăm încă la început în ceea ce priveşte oportunitatea rețelei private 5G, dar furnizorii, autoritățile de reglementare și alte organismele din domeniu se pregătesc”, a spus Fabre.

Germania a pus deoparte banda de 3,7 GHz pentru rețelele private, iar Japonia rezervă 4,5GHz și 28GHz pentru acelaşi lucru. În acest sens, Ericsson își propune să ofere soluții prin intermediul operatorilor telecom pentru a construi rețele private cu niveluri ridicate de fiabilitate și performanță și comunicații sigure. De asemenea, Nokia a dezvoltat un portofoliu pentru a permite marilor companii industriale să investească direct în propriile rețele private.

„Acoperirea națională a 5G nu va avea loc la fel de repede ca generațiile anterioare de infrastructură wireless”, a spus Fabre. Pentru a menține standardele medii de performanță pe măsură ce reţeaua 5G este construită, operatorii vor trebui să efectueze îmbunătățiri strategice specifice ale reţelei 4G, prin modernizarea infrastructurii 4G în jurul zonelor de acoperire 5G. Un nivel de 4G mai puțin robust ar putea duce la probleme de performanță. Această problemă va fi cea mai accentuată din 2019 până în 2021, perioadă în care acoperirea 5G va fi concentrată pe hot spots și zonele cu densitate mare a populației.

Te-ar mai putea interesa și
Transportul aerian de pasgeri a crescut cu 19% în primele nouă luni ale anului
Transportul aerian de pasgeri a crescut cu 19% în primele nouă luni ale anului
Transportul aerian de pasageri a crescut, în primele nouă luni ale acestui an, cu 18,8% comparativ cu perioada similară din 2022, fiind înregistraţi 18.703.500 pasageri, conform datelor......
Valentin Ionescu (ASF): Poliţele de asigurare încheiate de Euroins încetează de drept, în 7 decembrie; recomandăm reînnoirea acestora cât mai repede
Valentin Ionescu (ASF): Poliţele de asigurare încheiate de Euroins încetează de drept, în 7 decembrie; recomandăm reînnoirea ...
Poliţele de asigurare încheiate de Euroins Asigurare Reasigurare încetează de drept, în data de 7 decembrie 2023, cu ...
Rombat, parte din cartelul din domeniul bateriilor pentru demaroare auto investigat de Comisia Europeană
Rombat, parte din cartelul din domeniul bateriilor pentru demaroare auto investigat de Comisia Europeană
Comisia Europeană a informat producătorii de baterii pentru demaroare auto Banner, Clarios (fosta JC Autobatterie), Exide, ...
Suntem pe primul loc, în continuare. România, ţara cu cel mai mare procent de proprietari de locuinţe din UE, în 2022 – date Eurostat
Suntem pe primul loc, în continuare. România, ţara cu cel mai mare procent de proprietari de locuinţe din UE, în 2022 ...
Anul trecut, 69% din populaţia Uniunii Europene trăia într-o locuinţă proprietate personală, în timp ce restul de ...