Gaza: Hillary Clinton sprijină ferm intervenţia Israelului – presă

Fostul secretar de stat Hillary Clinton, posibilă candidată la prezidenţialele americane din 2016, a susţinut cu fermitate intervenţia Israelului în Fâşia Gaza şi a apreciat că Hamas este principalul responsabil pentru conflictul actual.
Economica.net - lun, 11 aug. 2014, 03:58
Gaza: Hillary Clinton sprijină ferm intervenţia Israelului - presă

‘Israelul a făcut ce trebuia să facă pentru a răspunde atacurilor cu rachete’, a declarat ea într-un interviu acordat publicaţiei The Atlantic, publicat duminică pe site-ul acesteia, potrivit AFP.

‘Israelul are dreptul să se apere. Manevrele Hamas pentru a ascunde rachete, centre de comandament sau intrări în tuneluri în zonele civile fac complicat răspunsul Israelului’, a mai afirmat fosta Primă Doamnă.

Întrebată dacă Israelul a luat suficiente măsuri de precauţie pentru a evita uciderea civililor, Hillary Clinton a subliniat că Tsahal, ‘aşa cum încercăm toţi să facem, a căutat să acorde cât mai multă atenţie civililor atunci când a vizat ţintele sale’.

‘Nu cunoaştem nicio naţiune, indiferent de valorile împărtăşite, (…) care să nu fi comis greşeli, dar la final responsabilitatea pentru toate acestea revine Hamas’, a spus ea.

Acest sprijin necondiţionat acordat Israelului de Hillary Clinton poate părea neaşteptat, fostul secretar de stat având frecvent puncte de vedere diferite destul de marcate cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

‘Este imposibil să ştii ce se petrece prin ceaţa războiului. Potrivit unor rapoarte, poate că nu tocmai o şcoală a ONU a fost vizată, cât o anexă a acesteia de unde trăgeau cu rachete’, a continuat ea referindu-se la clădirile ONU lovite de bombardamente.

‘În sinea mea, nu încape nicio îndoială că Hamas a iniţiat acest conflict’, a mai afirmat fosta şefă a diplomaţiei de la Washington.

Pe de altă parte, Hillary Clinton a acuzat antisemitismul care se manifestă tot mai puternic, în special în Europa.

‘Niciodată nu putem ignora antisemitismul, mai ales când vedem ce se întâmplă în Europa în ziua de azi. Sunt infinit mai multe manifestaţii împotriva Israelului decât împotriva Rusiei care a anexat o parte a Ucrainei şi a doborât un avion de pasageri’, a ţinut ea să sublinieze.

Te-ar mai putea interesa și
Conglomeratul german BASF are un nou CEO
Conglomeratul german BASF are un nou CEO
La încheierea Adunării Anuale a Acţionarilor 2024 care s-a desfășurat astăzi, Markus Kamieth a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie al BASF SE, informează compania prin......
Guvernul a aprobat astăzi cele două acte normative care permit plata în avans pe luna mai a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale
Guvernul a aprobat astăzi cele două acte normative care permit plata în avans pe luna mai a pensiilor și a altor drepturi ...
Executivul a aprobat, în şedinţa de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor şi a altor ...
„Europa ar putea muri”, declară Macron, pledând pentru o apărare comună mai puternică şi „autonomie strategică”
„Europa ar putea muri”, declară Macron, pledând pentru o apărare comună mai puternică şi „autonomie ...
Preşedintele francez Emmanuel Macron a zugrăvit joi un portret alarmist al Uniunii Europene, despre care a afirmat că ...
Ungaria va da în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare
Ungaria va da în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare
Guvernul ungar intenţionează să dea în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare, a declarat ...