Gaza: Hillary Clinton sprijină ferm intervenţia Israelului – presă

Fostul secretar de stat Hillary Clinton, posibilă candidată la prezidenţialele americane din 2016, a susţinut cu fermitate intervenţia Israelului în Fâşia Gaza şi a apreciat că Hamas este principalul responsabil pentru conflictul actual.
Economica.net - lun, 11 aug. 2014, 03:58
Gaza: Hillary Clinton sprijină ferm intervenţia Israelului - presă

‘Israelul a făcut ce trebuia să facă pentru a răspunde atacurilor cu rachete’, a declarat ea într-un interviu acordat publicaţiei The Atlantic, publicat duminică pe site-ul acesteia, potrivit AFP.

‘Israelul are dreptul să se apere. Manevrele Hamas pentru a ascunde rachete, centre de comandament sau intrări în tuneluri în zonele civile fac complicat răspunsul Israelului’, a mai afirmat fosta Primă Doamnă.

Întrebată dacă Israelul a luat suficiente măsuri de precauţie pentru a evita uciderea civililor, Hillary Clinton a subliniat că Tsahal, ‘aşa cum încercăm toţi să facem, a căutat să acorde cât mai multă atenţie civililor atunci când a vizat ţintele sale’.

‘Nu cunoaştem nicio naţiune, indiferent de valorile împărtăşite, (…) care să nu fi comis greşeli, dar la final responsabilitatea pentru toate acestea revine Hamas’, a spus ea.

Acest sprijin necondiţionat acordat Israelului de Hillary Clinton poate părea neaşteptat, fostul secretar de stat având frecvent puncte de vedere diferite destul de marcate cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

‘Este imposibil să ştii ce se petrece prin ceaţa războiului. Potrivit unor rapoarte, poate că nu tocmai o şcoală a ONU a fost vizată, cât o anexă a acesteia de unde trăgeau cu rachete’, a continuat ea referindu-se la clădirile ONU lovite de bombardamente.

‘În sinea mea, nu încape nicio îndoială că Hamas a iniţiat acest conflict’, a mai afirmat fosta şefă a diplomaţiei de la Washington.

Pe de altă parte, Hillary Clinton a acuzat antisemitismul care se manifestă tot mai puternic, în special în Europa.

‘Niciodată nu putem ignora antisemitismul, mai ales când vedem ce se întâmplă în Europa în ziua de azi. Sunt infinit mai multe manifestaţii împotriva Israelului decât împotriva Rusiei care a anexat o parte a Ucrainei şi a doborât un avion de pasageri’, a ţinut ea să sublinieze.

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Finanțelor Publice: Peste 1,292 de posturi erau ocupate în instituțiile și autoritățile publice, în decembrie 2023
Ministerul Finanțelor Publice: Peste 1,292 de posturi erau ocupate în instituțiile și autoritățile publice, în decembrie ...
Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în decembrie 2023, de 1.292.559, cu 13.564 mai multe comparativ cu ianuarie 2023, 64% dintre acestea fiind......
AlegeriSUA2024: Val de critici după declaraţii ale lui Trump considerate ”rasiste” la adresa alegătorilor de culoare
AlegeriSUA2024: Val de critici după declaraţii ale lui Trump considerate ”rasiste” la adresa alegătorilor ...
Donald Trump a declanşat un val de critici sâmbătă după ce a făcut mai multe declaraţii în legătură cu alegătorii ...
Ray F. Iunius: Revenirea la inteligenţa mâinii combinată cu cea a creierului – baza pe care se poate construi o educaţie care să dea o meserie „brățară de aur” unui tânăr
Ray F. Iunius: Revenirea la inteligenţa mâinii combinată cu cea a creierului – baza pe care se poate construi o ...
"Revenirea (și chiar acest cuvânt deranjează!) la inteligența mâinii combinată cu cea a creierului, dar și cu cea ...
Yemen: Noi lovituri americano-britanice împotriva rebelilor houthi
Yemen: Noi lovituri americano-britanice împotriva rebelilor houthi
Statele Unite şi Marea Britanie au efectuat sâmbătă lovituri vizând 18 ţinte ale houthi în opt locaţii distincte ...