1EUR = 4.7432 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Gazprom a rezervat toată capacitatea de transport gaze pe partea ungară a conductei Arad-Szeged

Gazprom a rezervat întreaga capacitate scoasă la licitaţie de partea ungară pe conducta de transport al gazelor Arad-Szeged, a declarat, luni, preşedintele Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, Iulian Iancu, prezent la o conferinţă pe teme energetice.

02 iun, 2014 | Agerpres

În ceea ce priveşte numele companiilor care au rezervat capacitate pe partea românească a conductei, directorul general al Transgaz, Petru Văduva, a spus că sunt confidenţiale.

'Am încheiat contracte trimestriale, însă nu putem face publice numele companiilor, pentru că, în contract, este prevăzut că acest lucru este confidenţial. Le vom cere ca, la reînnoirea contractelor, să eliminăm această clauză de confidenţialitate', a explicat Văduva.

La rândul său, Iulian Iancu a apreciat că nu este normal ca numele companiilor care au rezervat capacitate pe conducta Arad-Szeged să fie confidenţial.

Potrivit unor surse din domeniu, printre aceste companii s-ar afla OMV Petrom, MOL şi Gazprom.

Reprezentanţii OMV Petrom au infirmat, însă, pentru AGERPRES, faptul că au rezervat capacitate pe această conductă.

Deocamdată, prin acest gazoduct pot fi transportate doar gaze dinspre Ungaria spre România, însă statul român are în plan investiţii care s-ar putea ridica la 160 de milioane de euro pentru lucrările necesare realizării unui flux în ambele sensuri al gazelor.

Transgaz urmăreşte să acceseze bani europeni pentru această interconectare, din exerciţiul financiar 2014 - 2020.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO