1EUR = 4.7776 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Gazprom Neft se aşteaptă la o creştere a profitului cu 20% până la sfârşitul anului

Gazprom Neft se aşteaptă la o creştere de 20% a profitului şi de peste 5% a producţiei de ţiţei până la sfârşitul anului, a afirmat luni directorul general al Gazprom, Alexei Miller, transmite RIA Novosti.

29 sep, 2014 | Agerpres

"Operaţiunile centralizate ale Gazprom Neft din prima jumătate a anului confirmă dezvoltarea activă a companiei, care este lider în industria petrolieră în ceea ce priveşte eficienţa. Este evident că majorarea cantităţii de ţiţei extrase de Gazprom Neft până la sfârşitul anului va fi de peste 5% iar profitul net va fi cu 20% mai ridicat decât s-a planificat", a declarat Alexei Miller.

Gazprom Neft, alături de Rosneft şi Tatneft, este vizată de sancţiunile impuse Rusiei de UE, care interzic marilor companii ruse să caute finanţare de pe pieţele europene de capital.

Gazprom Neft are ca obiectiv explorarea şi producţia de gaze naturale şi ţiţei precum şi vânzarea de produse petroliere.

Gazprom, cel mai mare producător mondial de gaze naturale, asigură o treime din necesarul de gaze naturale al Europei şi jumătate din aceste livrări trec prin Ucraina. Anul trecut, grupul rus a livrat Europei o cantitate de 162,7 miliarde de metri cubi via Ucraina, Belarus şi Turcia.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO