1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 18 º

Extern

Gazprom şi-a majorat producţia şi exporturile de gaze în 2016

Grupul rus Gazprom şi-a majorat producţia de gaze naturale în acest an până la 419 miliarde metri cubi, a declarat joi directorul general Alexey Miller într-o conferinţă de presă, informează RIA Novosti.

29 dec, 2016 | Agerpres

'În 2016, ne-am majorat volumul producţiei de gaze. La finele acestui an va fi de peste 419 miliarde metri cubi, mai mare decât în 2015 şi cu 11 miliarde metri cubi peste ţinta propusă', a declarat Miller. Conform datelor publicate anterior, în 2015 Gazprom a extras o cantitate de 418,4 miliarde metri cubi de gaze naturale.

De asemenea, în 2016 exporturile Gazprom către ţările care nu sunt membre ale Comunităţii Statelor Independente au fost de peste 179 miliarde metri cubi, cu 12% mai mult decât în 2015, a precizat Alexey Miller. Acesta a menţionat în mod special creşterea livrărilor către Germania, principalul client din Europa al grupului rus. 'Livrările de gaze destinate Germaniei ar urma să se apropie de 50 de miliarde metri cubi în acest an', a subliniat Alexey Miller.

Alexey Miller a mai spus că Gazprom a finalizat lucrările de construcţie la facilităţile de pe partea rusă care vor alimenta cu gaze viitorul gazoduct Turkish Stream, urmând ca în a doua jumătate a anului viitor să înceapă amplasarea conductelor pe fundul Mării Negre. 'Partea rusă este gata în proporţie de 100% să furnizeze gaze via Turkish Stream,' a apreciat directorul Gazprom.

Gazprom asigură o treime din necesarul de gaze naturale al Europei, iar jumătate din aceste livrări trec prin Ucraina.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO