1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 4 º

Extern

Gazprom va înfiinţa o nouă companie pentru gazoductul spre Turcia

Grupul rus de stat Gazprom a anunţat luni că va înfiinţa o nouă companie care va fi responsabilă pentru construcţia unui gazoduct spre Turcia, transmite Reuters.

08 dec, 2014 | Agerpres

"Noua companie va fi înregistrată la Sankt Petersburg şi va purta numele Gazprom Russkaya", a declarat purtătorul de cuvânt de la Gazprom, Sergei Kuprianov.

Săptămâna trecută preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia nu poate continua proiectul South Stream, din cauza opoziţiei din partea Uniunii Europene, urmând să construiască o nouă conductă spre Turcia, via Marea Neagră. Conducta South Stream, ale cărei lucrări au fost lansate în decembrie 2012, ar fi urmat să lege Rusia de Bulgaria, pentru a se îndrepta apoi spre Europa Centrală, prin Serbia, Ungaria şi Slovenia. Gazoductul era prevăzut să aibă o capacitate de 63 de miliarde metri cubi pe an, iar costurile proiectului erau estimate la 40 de miliarde de dolari.

Grupul rus Gazprom şi compania turcă Botas au semnat, luni, un Memorandum de înţelegere pentru construirea unei conducte submarine cu o capacitate de 63 de miliarde de metri cubi pentru transportul de gaze naturale din Rusia spre Turcia. Rusia furnizează deja gaze naturale Turciei prin conducta Blue Stream şi, recent, autorităţile turce au cerut părţii ruse să majoreze, până la trei miliarde de metri cubi pe an, livrările de gaze via Blue Stream.

Proiectul conductei spre Turcia beneficiază de avantajul că punctul de plecare rămâne acelaşi - staţia de compresare Anapa din districtul Krasnodar, iar infrastructura construită deja poate fi ajustată la planul conductei spre Turcia fără pierderi pentru Gazprom şi producătorii de ţevi.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO