1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Extern

Gazprom va utiliza pentru Turkish Stream conductele destinate South Stream

Conductele amplasate deja pe fundul Mării Negre pentru proiectul gazoductului South Stream sunt într-o situaţie bună şi pot fi utilizate pentru implementarea proiectului gazoductului Turkish Stream, a declarat joi directorul adjunct pentru exploatarea conductelor de gaze de la Gazprom, Sergey Aliev, informează RIA Novosti, citată de Agerpres.

06 oct, 2016 | Agerpres

În luna decembrie 2014, Rusia a anunţat că renunţă la proiectul gazoductului 'South Stream', care urma să treacă prin Bulgaria, Serbia şi Ungaria, în favoarea proiectului 'Turkish Stream', care prevede construcţia unei conducte de gaze din Rusia până în Turcia via Marea Neagră. Cu toate acestea, până acum nu a fost semnat un acord interguvernamental cu privire la Turkish Stream.

'Am păstrat toate echipamentele şi construcţiile pentru o exploatare viitoare. Din păcate, situaţia politică a evoluat în aşa fel încât am fost nevoiţi să îngheţăm proiectul. Aceasta nu afectează în niciun fel viabilitatea echipamentelor instalate', a declarat Sergey Aliev.

În luna august, preşedintele Turciei, Tayyip Erdogan, şi liderul rus Vladimir Putin s-au întâlnit la Sankt Petersburg şi au decis ca proiectul Turkish Stream să fie reluat, urmând să fie înfiinţat un grup de lucru şi să fie stabilită o foaie de drum.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO