1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

Extern

GCS a indicat singura platformă agreată pentru completarea declarațiilor pe propria răspundere pentru deplasare UPDATED

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat prin intermediul unui comunicat că este activă platforma electronică formular.sts.ro pentru completarea online a declaraţiilor pe proprie răspundere şi a adeverinţelor de angajator.

28 mar, 2020 | ECONOMICA.net

UPDATE 14.06 Precizare de la Radu Taracila Padurari Retevoescu (RTPR)

RTPR: ”Am ajutat pro bono firma Binovate cu consultanță juridică pentru platforma https://formular.sts.ro/ pentru că varianta inițială includea posibilitatea de a aplica o semnătură prin platforma online fără a necesita printare, scanare sau fotografiere și astfel era foarte utilă. Este dezamăgitor că a fost eliminată această posibilitate și ne întoarcem la pix și hârtie, dar a fost decizia Guvernului. Autoritățile au dreptul de a restrânge și mai mult circulația persoanelor, pentru a preveni răspândirea virusului. Deciziile însă trebuie să fie clare și transparente. Precizările GCS din comunicatul de presă nu fac decât să producă confuzie și să crească birocrația”.

Ştirea iniţială

Platforma este operaţionalizată pe site-ul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale și le permite cetăţenilor să completeze de pe telefon sau calculator câmpurile predefinite şi, ulterior, să salveze documentele în format PDF. Grupul precizează că documentele necesită semnătura olografă pentru autentificarea acestora.

Este foarte important de menţionat că datele personale nu sunt prelucrate de către STS, acestea rămân în telefonul/calculatorul utilizatorului.

Pe timpul verificărilor făcute de autorităţi, persoanele pot prezența declaraţia pe proprie răspundere/adeverinţa de angajator direct de pe telefon (cu semnătură olografă aplicată) împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.

GCS mai precizează și că formular.sts.ro este singură platformă electronică avizată pentru completarea declaraţiilor pe proprie răspundere/adeverinţe de angajator. Orice alte astfel de platforme online NU beneficiază de acordul autorităţilor guvernamentale şi nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, Grupul de Comunicare Strategică avertizează asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea şi folosirea fără drept a datelor personale.

În baza colaborării cu Guvernul României, platforma formular.sts.ro a fost dezvoltată de compania IT Binovate Labs, cu suportul juridic din partea RTPR şi cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO