Gelu Diaconu, tatăl Antifraudei, tună şi fulgeră: Florin Cîţu şi PNL lichidează Antifrauda cu un proiect scris de PSD. Controalele îi deranjează

Gelu Diaconu, fostul preşedinte ANAF, care a inventat şi a dezvoltat Direcţia de Antifraudă fiscală din Fisc, ca o înlocuitoare mai militărească a Gărzii Financiare, îl acuză pe ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, şi pe PNL deopotrivă, că i-ar îndeplini planul lui Liviu Dragnea, pentru care "această structură de control operativ anti-evaziune a devenit a doua ţintă majoră", după DNA. El acuză guvernanţii că vor să pună înfuncţiile de contol oamei care să răspundă la comenzi politice, cum susţine că s-a mai întâmplat. Spune că şi lideri ai PNL au fostderanjaţi de Antifraudă, fără să dea exemple, invocând secretul fiscal.
Ionut Tudorica - joi, 09 ian. 2020, 19:01
Gelu Diaconu, tatăl Antifraudei, tună şi fulgeră: Florin Cîţu şi PNL lichidează Antifrauda cu un proiect scris de PSD. Controalele îi deranjează

Fostul şef al fiscului şi întemeietorul Antifraudei scrie pe pagina personală de Facebook că „proiectul de reorganizare a ANAF, care are ca prioritate zero distrugerea de facto a Antifraudei, a fost preluat de Florin Citu de la Mirela Calugareanu (actuala sefa a ANAF pusa pe functie de Dragnea) si nume grele din vechea Garda Financiara”.

Redăm mai departe  puntele esenţiale din mesajul lui Gelu Diaconu:

Proiectul de anihilare a directiei Antifrauda a fost gandit in epoca Dragnea de cei amintiti mai sus, care acum il pun in opera prin semnatura ministrului PNL, Florin Citu.

Prin acest proiect se incearca, printre altele, stergerea urmelor ilegalitatii comise deja de PSD: transferul in Antifrauda a unor vechi gardisti ( funcţionari ai fostei Gărzi financiare – n.r.) si a altor functionari de “incredere”, desi acest lucru era interzis, intrucat functia de inspector antifrauda este una specifica (detalii mai jos)

Acest proiect PSD-ist 100% urmareste totodata: – eliminarea inspectorului general pus pe vremea lui Ciolos si dat afara de PSD ilegal (a castigat deja in instanta si s-a intors pe functie).

– eliminarea inspectorilor generali adjuncti si a oricarui om care nu raspunde la comenzi

– posibilitarea angajarii in Antifrauda a oricarui functionar din tara asta, fara examen, pentru a raspunde la comenzi.

In trecut fusesera “deranjati” de Antifrauda si nume de la varful PNL, nu numai din gasca PSD-ista…din pacate secretul fiscal ma obliga sa tac toata viata. Plus cvasi-totalitatea “mogulilor” din mass-media sau finantatori din presa!

De la investirea bandei lui Dragnea, concomitent cu atacul impotriva DNA, aceasta structura de control operativ anti-evaziune (Antifrauda din ANAF) a devenit a doua tinta majora.
Nume grele ale spagii colectate centralizat din vechea Garda Financiara au impanzit functiile de decizie sau de executie “sensibile” din Antifrauda in mod ILEGAL. Pentru ca functiile publice din aceasta directie sunt specifice, nu generale (!).

In principiu, nu ar trebui să fie posibila eliminarea functiilor specifice deoarece inspectorii Antifraudei au atributii suplimentare altele decat cele generale, plus port de uniforma și de arma.

Autorii gardisti ai proiectului si doamna Calugareanu urmaresc de fapt:
– permanentizarea tranferurilor deja facute in epoca Dragnea, “legalizarea” acestora;
– posibilitatea recrutarii oricarui functionar public chiar de la primaria Cucuietii din deal, adica a tuturor pilosilor politici
– eliminarea prin toate formele legale posibile (detasari, mutari temporare, delegari, etc.in alte structuri ANAF) a incomozilor, mai ales a celor care au initiat sau instrumentat dosare grele de evaziune sau care nu raspund la comenzi.

Neputand sa scape de ei ca si cum ar fi demnitari (ei fiind funcționari publici cu functie specifica) s-au apucat sa-si faca o “lege adecvata”.

D-le Citu, mare atentie: nici PSD-ul nu a indraznit asa ceva!

(…)

Te-ar mai putea interesa și
Spania majorează salariul minim de la 1 septembrie
Spania majorează salariul minim de la 1 septembrie
Guvernul de stânga din Spania şi sindicatele au ajuns joi seară la un acord cu privire la o uşoară majorare a salariului minim, după mai multe zile de negocieri tensionate, informează AFP....
OMV Petrom a finalizat cu succes prima livrare de gaz natural lichefiat din România
OMV Petrom a finalizat cu succes prima livrare de gaz natural lichefiat din România
OMV Petrom a efectuat prima livrare de gaz natural lichefiat (GNL) din România către Damen Shipyards Mangalia, potrivit ...
Apa de izvor îmbuteliată se scumpește cu 20%. Producătorii se plâng de creșterea costurilor cu energia, transportul și ambalajele
Apa de izvor îmbuteliată se scumpește cu 20%. Producătorii se plâng de creșterea costurilor cu energia, transportul ...
Producătorii de apă de izvor susțin că nu mai pot menține actualul nivel al prețurilor din cauza costurilor tot mai ...
Capitala a atins o incidenţă COVID-19 de 2,05 la mia de locuitori. Ce restricţii ar putea fi impuse
Capitala a atins o incidenţă COVID-19 de 2,05 la mia de locuitori. Ce restricţii ar putea fi impuse
Subprefectul Municipiului Bucureşti Florela-Antonela Ghiţă a declarat că DSP a comunicat vineri o incidenţă COVID-19 ...