1EUR = 4.7764 RON | Bucureşti 8 º

News

General Motors promite maşini Cadillac care se conduc aproape singure

Constructorul auto american General Motors a promis că va echipa în curând autoturismele sale cu un sistem avansat de asistenţă pentru şofer, care va putea conduce în anumite situaţii fără să aibă nevoie de volan, informează luni AFP.

08 sep, 2014 | Agerpres

Sistemul, intitulat Super Cruise, va fi instalat pe anumite autoturisme Cadillac din gama anului 2017, a declarat directoarea generală Mary Barra, într-un discurs la deschiderea Congresului mondial al sistemelor inteligente din Detroit. Cu ajutorul acestui sistem, care poate fi utilizat în aglomeraţii sau pe traseele lungi ale itinerariului, maşina va putea avansa automat în rând, frâna sau controla viteza de rulare, în anumite condiţii de circulaţie.

Unele autoturisme vor fi de asemenea echipate cu o tehnologie de comunicaţie între vehicule, fapt ce le va permite să trimită şi să primească informaţii privind securitatea de bază a autovehiculului, cum sunt localizarea, viteza de direcţie a maşinilor din apropiere, astfel încât să diminueze coliziunile şi ambuteiajele. Acest sistem de comunicaţie va permite alertarea şoferului în caz de pericol şi să completeze ale echipamente de securitate.

'Graţie tehnologiei şi inovaţiei, vom face ca şofatul să devină mai sigur', a explicat Mary Barra. Ea a subliniat că noile de noile sisteme vor putea beneficia atât şoferii americani, cât şi cei din Europa, unde drumurile sunt mai aglomerate, dar şi cei din China, unde a crescut numărul accidentelor.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO