1EUR = 4.8372 RON | Bucureşti 35 º

Finanţe şi bănci

Generali a vândut divizia elveţiană pentru 1,69 miliarde de dolari

Assicurazioni Generali SpA, cel mai mare asigurator italian, şi-a vândut divizia de wealth management (administrare a averii) din Elveţia (BSI) companiei braziliene BTG Pactual, pentru 1,5 miliarde de franci elveţieni (1,69 miliarde de dolari), în cadrul procesului de vânzare a activelor care nu sunt de bază, transmite Reuters.

14 iul, 2014 | Agerpres

Asiguratorul italian a anunţat că vânzarea BSI, companie achiziţionată înaintea crizei financiare globale, va genera o pierdere netă de aproximativ 100 milioane de euro, dar va majora rata solvabilităţii Solvency I cu nouă puncte procentuale.

Generali va primi 1,2 miliarde de franci elveţieni în numerar şi echivalentul a 300 milioane de euro în acţiuni ale Banco BTG Pactual.

Obiectivul companiei este ca, până în 2015, să obţină patru miliarde de euro din vânzări de active. Până în prezent, Generali a obţinut peste jumătate din această sumă, după vânzarea, anul trecut, a diviziei de reasigurări din SUA şi a subsidiarei din Mexic.

Generali vinde active care nu sunt de bază pentru a se concentra pe divizia de asigurări şi pentru a-şi majora capitalul.

Generali, care operează în peste 60 de ţări şi are 82.000 de angajaţi, obţine aproximativ 10% din profitul operaţional în Europa Centrală şi de Est. De asemenea, al treilea asigurator din Europa a înfiinţat sucursale pe principalele pieţe din Extremul Orient, inclusiv India şi China.

Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) şi PPF Group (49%), este prezent şi pe piaţa din România

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO