Generali anunţă că a îndeplinit cu un an mai devreme obiectivele din planul de reorganizare

Assicurazioni Generali SpA, cel mai mare asigurator italian, a anunţat miercuri că a îndeplinit anticipat obiectivele din planul de reorganizare convenit pentru perioada 2013-2015, transmite ANSA.
Economica.net - mie, 19 nov. 2014, 16:16
Generali anunţă că a îndeplinit cu un an mai devreme obiectivele din planul de reorganizare

Obiectivul companiei este ca, până în 2015, să obţină patru miliarde de euro din vânzări de active, pentru a se concentra pe divizia de asigurări şi pentru a-şi majora capitalul. De asemenea, compania a anunţat un program de două miliarde de euro pentru îmbunătăţirea eficienţei, scrie Agerpres.

‘Bilanţul a fost întărit şi dividendele acordate investitorilor ar putea creşte din 2015’, a raportat Generali. Compania a dat asigurări că va putea s-şi depăşească obiectivul de a-şi majora rentabilitatea operaţională la 13% până la sfârşitul lui 2015.

‘În ultimii doi ani, Generali şi-a continuat strategia de transformare fundamentală a afacerii fără a solicita ajutorul acţionarilor. Ne-am îndeplinit promisiunile şi prin disciplină şi concentrare ne-am îndeplinit obiectivele, într-un mediu macroeconomic dificil. Îi lăudăm pe toţi angajaţii noştri pentru că ne-au depăşit aşteptările şi am reuşit să îndeplinim cu un an mai devreme planul nostru de restructurare’, a afirmat directorul general al Mario Greco.

Reorganizarea Generali va avea ca obiectiv majorarea capitalului şi creşterea profitului, dar nu vor fi reduse dividendele şi nu se vor face concedieri, a anunţat recent Greco. De asemenea, noua strategie a Generali vizează până în 2015 o creştere a contribuţiei diviziei de asigurări non-viaţă la aproximativ jumătate din profitul operaţional al companiei, faţă de 35% în prezent.

Şi directorul financiar al companiei, Alberto Minali, anunţa recent că Generali va avea posibilitatea să majoreze valoarea dividendelor pe 2014. ‘Ţinând cont de situaţia activelor, simţim că suntem în situaţia de a renunţa la plafonul de plată de 40% (pe care l-am impus) şi astfel să luăm în considerare faptul că putem plăti dividende mai ridicate’, a explicat Alberto.

Profitul Generali a crescut uşor în trimestrul trei din 2014, deoarece venitul operaţional mai ridicat pe segmentul asigurărilor de viaţă şi la divizia de asigurări de proprietate şi de accident a fost compensat de taxe.

În perioada iulie – septembrie 2014, profitul net a urcat la 513 milioane de euro (643 milioane de dolari), de la 510 milioane de euro în trimestrul trei din 2013, în timp ce analiştii se aşteptau la 514 milioane de euro.

Compania, care operează în peste 60 de ţări şi are 82.000 de angajaţi, obţine aproximativ 10% din profitul operaţional în Europa Centrală şi de Est. De asemenea, al treilea asigurator din Europa a înfiinţat sucursale pe principalele pieţe din Extremul Orient, inclusiv India şi China.

Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) şi PPF Group (49%), este prezent şi pe piaţa din România.

Te-ar mai putea interesa și
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) la uzina sa de la Valencia (Spania), transmite Reuters, relatează Agerpres....
TeraPlast a finalizat preluarea grupului austriac Wolfgang Freiler
TeraPlast a finalizat preluarea grupului austriac Wolfgang Freiler
TeraPlast a încheiat achiziția grupului Wolfgang Freiler, intrând de astăzi în proprietatea pachetului de 100% din capitalul ...
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina ...
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...