Geo Mărgescu a demarat, cu Forte Partners, construcţia U Center şi plănuieşte dezvoltarea unor blocuri cu apartamente de închiriat

Dezvoltatorul autohton Forte Partners a demarat construcția proiectului de birouri U Center de pe bulevardul Șerban Vodă, va avea o suprafață închiriabilă de 63.000 mp. În paralel, Forte Partners dezvoltă pe Calea Victoriei proiectele de birouri Matei Millo și Tandem și în cartierul Aviației proiectul rezidențial Aviaței Park cu 371 apartamente dezvoltat în două faze, iar Geo Mărgescu, CEO-ul companiei, visează la construcția unor proiecte rezidențiale cu apartamente exclusiv de închiriat.
Răzvan Zamfir - mar, 08 oct. 2019, 18:26
Geo Mărgescu a demarat, cu Forte Partners, construcţia U Center şi plănuieşte dezvoltarea unor blocuri cu apartamente de închiriat

Noul proiect al Forte Partners, companie controlată de fraţii Jabra şi Geo Mărgescu, de pe calea Şerban Vodă din Capitală, aproape de staţia de metrou Tineretului, e evaluat la 200 de milioane de euro la finalizare.

Terenul a fost curăţat, iar vechea clădire a fostului spital Scarlat Longhin închis în 2000 a fost demolată. Compania a început şi lucrările de construcţie pentru aşa numitul Sector 0 din centrul Capitalei, care include, momentan, clădirile Matei Millo şi Tandem.

Lucrările la proiectul Matei Millo, o clădire de birouri cu nouă etaje, au fost demarate în ianuarie 2019, iar lucrările de dezafectare a vechii clădiri Tandem au fost demarate recent”, a declarat Geo Mărgescu, CEO și cofondator Forte Partners. „Matei Millo, clădire de birouri în valoare de 40 de milioane de euro, a primit certificarea BREEAM Excellent. Avem în vedere, în dezvoltarea proiectelor Matei Millo și Tandem, toate caracteristicile clădirilor moderne de birouri, printre care se numără  eficiența energetică, grija pentru comunitatea locală și bunăstarea angajaților care vor lucra acolo”, cotinuă acesta.

Sector 0 constă în dezvoltarea de clădiri de birouri destinate comunităților creative, atât companiilor, cât și celor care lucrează pe cont propriu. Sector 0 va demarca o zonă de clădiri perfect integrate în stilul arhitectural înconjurător (art deco), în vecinătatea clădirii reprezentative a Palatului Telefoanelor.

„Am lansat acest proiect, Sector 0, ca un fel de nou sector al Bucureștiului, în încercarea de a revitaliza zona centrală. Am fi încântați dacă am mai găsi clădiri sau terenuri în zonă, dar e foarte greu, mai ales când vine vorba despre terenuri”, explică Geo Mărgescu.

Clădirea de birouri Matei Millo, cu o arhitectură art deco reinterpretată de natură să integreze proiectul în spațiul urban caracteristic zonei, al cărui principal reper este în prezent Palatul Telefoanelor, va fi livrată în al treilea trimestru al anului 2020, iar proiectul Tandem are ca termen de finalizare  luna decembrie 2021.

Matei Millo are o suprafață totală închiriabilă (GLA) de 9.000 de metri pătrați,  o pondere a spațiilor verzi în suprafața totală a ariilor comune de peste 30%, un regim de înălțime 3S+P+9E, 130 de locuri de parcare proprii, acces facil la toate mijloacele de transport în comun (autobuze, troleibuze, metrou Piața Universității).

Proiecte cu apartamente de închiriat

„Visez demult la un astfel de proiect. La noi există obiceiul proprietății, dar generațiile se schimbă. Tinerii nu mai sunt atât de fixați pe proprietate și a crescut mobilitatea populației, care ajută la modificarea mentalității”, declară Mărgescu.

Omul de afaceri spune că pentru următorii trei ani compania e ocupată cu proiectele pe care le dezvoltă acum. După aceea poate va lansa un proiect rezidențial cu apartamente de închiriat. Deocamdată pe partea rezidențială, Forte Partners lucrează la faza a doua a Aviației Park, proiect de 371 de apartamente, din care prima fază, finalizată, a fost vândută integral, iar cea de-a doua, încă în construcție, a fost vândută pe jumătate.

Anul trecut, în luna august, Forte Partners a semnat vânzarea integrală a proiectului de birouri The Bridge către grupul Dedeman, consemnând cea mai importantă tranzacție de real estate din 2018. Prima fază a fost închiriată integral către chiriași precum BCR și IBM. A doua fază, cu o suprafață totală închiriabilă de 21.000 de metri pătrați este finalizată, închiriată 100% si predată chiriașilor, printre care se numără companii precum  UPC, Schlumberger și Medicover.

Te-ar mai putea interesa și
Premierul Cîțu despre marea relaxare: Fără restricții noaptea, restaurante deschise până la ora 24, meciuri și concerte cu spectatori
Premierul Cîțu despre marea relaxare: Fără restricții noaptea, restaurante deschise până la ora 24, meciuri și concerte ...
Începând de mâine, circulația pe timpul nopții va fi liberă, restaurantele vor fi deschise până la ora 24, iar magazinele revin la program normal. Sunt câteva dintre măsurile anunțate de......
Biofarm a raportat un profit în creștere cu 21% pentru primele trei luni ale anului
Biofarm a raportat un profit în creștere cu 21% pentru primele trei luni ale anului
Biofarm a înregistrat în primul trimestru al acestui an un profit net de 22,47 de milioane de lei, cu 21% mai mare faţă ...
Profitul SIF Oltenia s-a prăbușit în primele trei luni ale anului
Profitul SIF Oltenia s-a prăbușit în primele trei luni ale anului
Societatea de Investiţii Financiare Oltenia a încheiat primul trimestru cu un profit net de 1,057 de milioane de lei, de ...
Producătorul de mobilă Tandem din Republica Moldova deschide cel de-al șaptelea magazin din România
Producătorul de mobilă Tandem din Republica Moldova deschide cel de-al șaptelea magazin din România
Producătorul de mobilă Tandem din Chişinău a anunțat vineri că deschide cel de-al șaptelea magazin din România, la ...