Geoană: „Deranjez dorinţa de putere a lui Victor Ponta”

Mircea Geoană îl acuză pe Victor Ponta că vrea să acapareze puterea în PSD şi susţine că în partidul condus de acesta se întoarce "negura perioadei bolşevice". În plus, Geoană se declară dezamăgit că se vrea excluderea sa din PSD.
Economica.net - lun, 14 nov. 2011, 16:33

Mircea Geoană a declarat luni că este dezamăgit că BPN al PSD a decis continuarea procedurii de excludere a sa din partid, precizând că „este o zi neagră pentru PSD”. „Acest joc de acaparare totală a puterii în PSD este periculos pentru un partid. Nu cred că România are nevoie de un partid dominat tiranic. Se vrea excluderea mea din PSD pentru că deranjez prin simpla mea prezenţă dorinţa de putere a tânărului actual preşedinte al PSD”, a acuzat Geoană.

Şeful Senatului consideră regretabil faptul că nu i s-a dat posibilitatea de a-şi apăra poziţia şi argumentele în partid. „Le este oare atât de frică de Mircea Geoană să nu mă invite la două şedinţe ale Biroului Permanent al PSD? Le este oare atât de frică de Mircea Geoană să nu aibă minima decenţă de a mă invita la Comisia de Integritate? (…) Îmi este teamă că în acest moment se închide cu zgomot surd capitolul în care democraţia în PSD era regula şi nu exceptia. Pare că se întoarce negura perioadei bolşevice”, a spus Geoană.

Senatorul PSD s-a întrebat care sunt acuzele care i se aduc şi a arătat că de fapt „s-a uitat de unde s-a plecat”. „Care sunt acuzele? Relaţia mea bună cu America? Faptul că nu am vrut să cedez puterii funcţia de la Senat? Eventuala mea candidatură? Sau simplul fapt că exist, că gândesc, că vorbesc şi mă comport ca un om politic important şi matur?”, a arătat Geoană.

El adăugat că, în tot acest scandal, nu l-a deranjat „gălăgia” lui Victor Ponta, ci „tăcerea prietenilor”. „Unii dintre aceşti colegi ai mei vor fi şi ei executaţi”, a completat Geoană, întrebându-se cum ar proceda Ponta dacă ar ajunge preşedintele României, având în vedere că a făcut atâta scandal în cazul său.

Geoană a precizat că aşteaptă decizia Comitetul Executiv, dar „fără prea mari speranţe”, pentru că mulţi oameni din PSD „au fost reduşi la tăcere”.

Senatorul a explicat că ceea ce se întâmplă acum în PSD îi arată că „acest management al partidului va aduce tăcerea şi disciplina în partid”, în loc de performanţe electorale şi a avertizat că, din cauza comportamentului lui Ponta, partidul riscă să nu obţină 50% din voturi, în ciuda alianţei cu liberalii, care vor plăti şi ei pentru aceste decizii.

„Victor Ponta joacă o ruletă rusească inclusiv cu şansele partidului de a câştiga alegerile. Riscă o hemoragie importantă în  partid. Este nepregătit pentru o funcţie atât de importantă. (…) Dacă acest tip de leadership se va realiza în viitor, Traian Băsescu va fi mic copil pe lângă aceşti lideri. Nu aşa demonstrezi că eşti un lider puternic, omorând orice contracandidat din partid. Regret că nici o voce din PSD nu a putut să-l apere nu pe Mircea Geoană, ci dreptul de a-ţi prezenta cazul în faţa partidului. Este o zi ruşinoasă pentru partidul nostru „, a acuzat Geoană.

 


Te-ar mai putea interesa și
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
În era digitală în continuă evoluție, adaptarea rapidă și inovația sunt cheia pentru succesul oricărei companii. HORNBACH își consolidează eforturile tehnologice prin lansarea unui IT HUB......
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Rusia nu are nevoie să interzică exporturile de motorină, pentru a răspunde la creşterea preţurilor şi posibilele ...
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale pentru boabe a României a crescut anul trecut cu 9,1% respectiv cu 1,71 milioane de tone, de la 18,861 ...
Autostrada Sibiu – Pitești: Porr a săpat 855 de metri din primul tunel veritabil de autostradă din România VIDEO
Autostrada Sibiu – Pitești: Porr a săpat 855 de metri din primul tunel veritabil de autostradă din România VIDEO
Constructorul austriac Porr a săpat 855 de metri pe ambele fire ale primului tunel veritabil de autostradă din România, ...