Geoană: În iunie, Ponta mi-a spus că pot candida la Preşedinţie

Declaraţie uluitoare a lui Mircea Geoană. Social-democratul susţine că liderul PSD, Victor Ponta, i-a propus, în vară, să facă parte din viitoarea sa echipă guvernamentală şi l-a asigurat că nu are nimic împotrivă dacă vrea să candideze la prezidenţiale.
Economica.net - mie, 16 nov. 2011, 09:39

Mircea Geoană a declarat, marţi seară, într-o emisiune televizată, că nu înţelege de ce îi sunt reproşate declaraţiile referitoare la o nouă candidatură la prezidenţiale, în condiţiile în care Victor Ponta ştia de intenţiile sale.

Senatorul PSD a dezvăluit că, la începutul lunii iunie, a avut o întâlnire cu Ponta, în care acesta i-a spus că dacă vine în echipa sa, nu vede nicio problemă să ocupe funcţia de ministru de Externe într-un viitor guvern.

Mai mult, a adăugat Geoană, Ponta l-a asigurat că drumurile lor nu se intersectează „în încercarea de a mai candida o dată la Preşedinţie”.

Întrebat dacă la vremea respectivă exista decizia ca viitorul prezidenţiabil să fie Crin Antonescu, Geoană a răspuns afirmativ. El a precizat că discuţia a avut loc pe 7 iunie, iar pe 8 iunie Ponta a şi ieşit cu declaraţii explicite în presă, în care spunea că „va candida în 2014 cel care are şansele cele mai mari şi va fi cotat cel mai bine în sondaje”, adică „drumul este deschis oricărei persoane”.

„Victor Ponta mi-a zis că nu are nimic împotriva unei eventuale candidaturi la Preşedinţie”, a insistat Geoană, făcând trimitere la declaraţiile publice ale lui Ponta de a doua zi, de pe 8 iunie, când a spus că „dacă în 2014 lucrurile vor arăta că alt candidat stă mai bine, nici Crin nu vrea sa piardă USL”.

Ponta: Nu sunt de acord cu candidatura lui Geoană

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, marţi seara, la emisiunea Ultima Oră, la RTV, că Mircea Geoană încă mai plănuieşte să ajungă în finale electorale.

„Dl Geoană nu s-a obişnuit cu gândul că a pierdut alegerile în 2009. Şi în continuare ne spune cum o să candideze el împotriva lui Crin Antonescu, ceea ce eu nu sunt de acord. Atunci când am semnat cu liberalii un acord, nu l-am semnat ca să-l rup pentru dl Geoană”, a declarat liderul PSD.

Te-ar mai putea interesa și
Deși în scădere față de anul trecut, prețurile ouălor continuă să fie ridicate pentru buzunarele românilor
Deși în scădere față de anul trecut, prețurile ouălor continuă să fie ridicate pentru buzunarele românilor
Perioada Sărbătorii de Paște este unul dintre cele două evenimente importante din perspectivă religioasă ce pot reprezenta și catalizatori pentru economie. Tradițiile legate de sărbători......
Jumătate dintre români preferă în casă temperaturi între 22 și 24 de grade și chiar peste – studiu E.On
Jumătate dintre români preferă în casă temperaturi între 22 și 24 de grade și chiar peste – studiu E.On
Interesul românilor pentru reducerea consumului de energie a crescut semnificativ în ultima perioadă, circa 80% dintre ...
Raiffeisen se aşteaptă ca solicitările BCE să accelereze reducerea afacerii din Rusia
Raiffeisen se aşteaptă ca solicitările BCE să accelereze reducerea afacerii din Rusia
Raiffeisen Bank International (RBI), cea mai mare bancă occidentală prezentă pe piaţa rusă, se aşteaptă ca Banca Centrală ...
Startup-ul Swisspod Technologies, care dezvoltă o tehnologie pentru transport terestru de foarte mare viteză, de 1.200 km/h, lansează o rundă de finanţare de 200.000 de euro pe SeedBlink
Startup-ul Swisspod Technologies, care dezvoltă o tehnologie pentru transport terestru de foarte mare viteză, de 1.200 ...
Swisspod Technologies, un startup fondat de doi câștigători ai competiției SpaceX Hyperloop Competition — românul ...