1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Extern

George Soros avertizează: Obama ar putea face o înţelegere cu Putin cu privire la Ucraina

A venit timpul ca statele membre ale Uniunii Europene să se trezească şi să contribuie la securitatea Ucrainei, ca să nu ajungă să se lupte pentru ele însele mai târziu, consideră miliardarul american de origine ungară George Soros, citat de agenţia ucraineană de presă Unian.

23 oct, 2014 | Agerpres

Sancţiunile împotriva Rusiei sunt necesare, ele sunt un rău necesar, întrucât au un efect depresiv nu numai pentru Rusia, ci, de asemenea, pentru economia europeană, este de părere Soros, care vede în acestea un rol stimulativ pentru economia europeană. De asemenea, furnizarea de asistenţă Ucrainei în lupta împotriva agresiunii ruse ar putea stimula nu doar Ucraina, ci şi Europa, afirmă Soros într-un articol publicat în paginile The New York Review's.

Este principial ca Europa să furnizeze ajutor Ucrainei, susţine Soros, aducând în acest context un omagiu cancelarului german Angela Merkel, care, în opinia sa, a acţionat ca un adevărat european, în reacţie la ameninţarea rusă, fiind principalul susţinător al instituirii sancţiunilor împotriva Rusiei.

În continuare, ea ar trebui să se axeze mai mult pe sprijinirea Ucrainei decât pe sancţiunile împotriva Rusiei, consideră miliardarul american.

George Soros îşi exprimă, de asemenea, îngrijorarea cu privire la posibilitatea unui 'târg important' între Putin şi Obama.

'Eu bănuiesc că ar putea exista perspectiva unui acord major, în conformitate cu care Rusia să ajute SUA împotriva (grupării jihadiste) Statul Islamic, de exemplu, şi să nu-i mai livreze Siriei rachetele S-300 promise, permiţând astfel SUA să-şi păstreze poziţia dominantă', apreciază cunoscutul bancher.

În opinia sa, în acest context Rusiei îi va fi permis să meargă pe drumul său în 'străinătatea apropiată' - aşa cum numeşte Moscova spaţiul postsovietic. 'Mai rău este că preşedintele (Barack) Obama ar putea să accepte o astfel de afacere', crede Soros.

Filantropul american, apropiat Grupului Bilderberg, a format anterior o echipă strategică de consilieri care să ajute autorităţile ucrainene la punerea în aplicare a reformelor.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO