1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 9 º

Extern

George Soros, premiat la Viena pentru "angajamentul faţă de libertate şi promovarea ştiinţei"

Miliardarul filantrop american George Soros a primit vineri Premiul Schumpeter la Viena pentru "angajamentul său faţă de libertate şi promovarea ştiinţei", relatează DPA.

22 iun, 2019 | Agerpres

George Soros, originar din Ungaria şi supravieţuitor al Holocaustului, este co-fondatorul Universităţii Centrale Europene (CEU), care a fost nevoită recent să îşi mute unele programe de la Budapesta la Viena din cauza presiunii politice din partea guvernului condus de premierul Viktor Orban.

Prin fundaţia sa umanitară, Soros sprijină numeroase organizaţii civice care ajută refugiaţi şi solicitanţi de azil, mai precizează DPA.

"Cred că CEU va găsi un mediu stimulant şi o contribuţie semnificativă", a spus Soros în discursul de primire a premiului.

Premiul Schumpeter se acordă din 1991 pentru realizări inovatoare în domeniile economic, politic şi ştiinţific.

Printre precedenţii câştigători se numără fostul cancelar german Helmut Kohl în 1993, magnatul austriac Ferdinand Piech în 2000 şi Mario Draghi, preşedinte al Băncii Centrale Europene, în 2014.

Premiul Schumpeter este numit astfel după economistul de la Harvard Joseph Alois Schumpeter (1883-1950), de origine austriacă.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO