1EUR = 4.7729 RON | Bucureşti 16 º

News

Georgia denunţă la ONU "ocupaţia" rusă din Abhazia şi Osetia de Sud

Ministrul georgian de Externe, Maia Panjikidze, a denunţat miercuri la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului ocupaţia rusă din Abhazia şi Osetia de Sud, îndemnând la adoptarea unor măsuri imediate, relatează AFP.

12 sep, 2013 | Mediafax

Georgia este "extrem de îngijorată de situaţia critică care este prezentă în cele două regiuni (Abhazia şi Osetia de Sud), aflate sub ocupaţie rusă", a declarat Panjikidze la Geneva.

"Ocupaţia (rusă) în curs necesită atenţia dumneavoastră imediată şi măsuri urgente", a afirmat ea, denunţând numărul tot mai mare al arestărilor ilegale.

De asemenea, ea a criticat "barierele (instituite de către Rusia în zonele de conflict) de-a lungul liniei de ocupaţie, care reprezintă o încălcare evidentă principiilor de drept internaţional".

"Aceste activităţi ilegale afectează semnificativ viaţa din şcoli, divizează familii şi comunităţi", a adăugat ministrul.

Şefa diplomaţiei georgiene a declarat că ţara sa este îngrijorată de "activităţile ilegale" ale Moscovei, care continuă să recurgă la forţă.

La 23 noiembrie 2010, preşedintele georgian Mihail Saakaşvili a anunţat că statul său renunţă să recurgă la forţă unilateral, invitând Moscova la un dialog.

Rusia, care susţine Abhazia şi Osetia de Sud, a recunoscut independenţa celor două teritorii, la sfârşitul unui război în care a fost implicată Georgia, în 2008.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO