1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Georgia îsi va continua drumul spre integrarea în UE si dialogul cu Rusia - premierul georgian

Cursul politic extern al Georgiei va rămâne acelasi: ţara îşi va continua drumul spre integrarea în UE şi dialogul constructiv cu Rusia, a declarat premierul georgian Irakli Garibasvili, în timpul unei conferinte de presa, informeaza agentia de presa RIA Novosti.

27 mar, 2015 | Agerpres

Dupa ce a venit la putere în 2012, coalitia 'Visul georgian' si-a trasat drept prioritati aderarea Georgiei la UE si la NATO, dar si ameliorarea relatiilor cu Rusia.

'Rezultatul politicii noastre corecte si constructive este acela ca am obtinut o detensionare, o normalizare a relatiilor cu Rusia', a declarat Garibasvili, precizând ca 'în context politic nu s-au înregistrat reusite notabile, dar sunt ameliorari în domeniul comercial-economic'.

Potrivit lui Irakli Garibasvili, Georgia va continua sa desfasoare 'o politica pragmatica si constructiva fata de Rusia', scrie Agerpres.

'Pentru noi este foarte important ca partenerii nostri, inclusiv cei strategici, cum sunt tarile Europei si SUA, ne sprijina si ne sfatuiesc sa continuam dialogul constructiv', a adaugat premierul.

De asemenea, Garibasvili a subliniat ca Georgia îsi va continua drumul de integrare în UE si spera la anularea cât mai curând a regimului de vize cu tarile UE. 'Am semnat un document istoric (Acordul de asociere cu UE), iar acest proces se desfasoara într-un mod foarte reusit. Verific personal procesul de implementare, avem reuniuni lunare si analizam cum lucreaza ministerele asupra obligatiilor lor', a spus premierul georgian.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO