Georgia va încerca să obţină o invitaţie de aderare la NATO la summitul Alianţei

Preşedintele georgian Ghiorghi Margvelaşvili a declarat miercuri, la Londra, că ţara sa va încerca să obţină o invitaţie de aderare la NATO la summitul Alianţei de joi şi vineri din Ţara Galilor, informează Reuters.
Economica.net - mie, 03 sept. 2014, 16:45
Georgia va încerca să obţină o invitaţie de aderare la NATO la summitul Alianţei

‘Vom încerca să obţinem o invitaţie de aderare la NATO, însă ştim că deciziile se iau într-un mod mult mai complicat’, a spus Ghiorghi Margvelaşvili într-un discurs rostit la think-tank-ul Chatham House.

NATO a declarat la începutul acestui an că va propune Georgiei o cooperare mai vastă, însă fără să meargă până la o invitaţie oficială de aderare, notează Reuters.

În opinia preşedintelui georgian, criza dintre Ucraina şi Rusia nu a fost depăşită, în pofida informaţiilor apărute miercuri cu privire la un eventual acord care ar putea fi încheiat între cele două ţări.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că opiniile sale sunt ‘foarte apropiate’ de cele ale preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko pentru găsirea unei soluţii politice la conflictul din estul Ucrainei şi că un acord între Kiev şi rebelii separatişti ar putea fi încheiat până vineri.

‘Este un lucru pozitiv, însă, pe de altă parte, încă un convoi rusesc intră în Ucraina. Este întotdeauna simultan, avem atât o parte pozitivă, cât şi una negativă, însă nu cred că aceasta este soluţia finală’, a declarat Ghiorghi Margvelaşvili pentru Reuters pe marginea evenimentului organizat de Chatham House.

Te-ar mai putea interesa și
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 67.000 de teste, a......
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la ...
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...