1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 12 º

News

Georgia va oferi internet gratuit tuturor cetăţenilor săi

Fosta republică sovietică, situată de cealaltă parte a Mării Negre, va oferi acces gratuit la internet la nivel naţional, printr-o reţea de fibră optică ce va ajunge până în cele mai puţin accesibile zone ale ţării. Nu este singurul stat din Caucaz care procedează aşa.

30 dec, 2014 | ECONOMICA.net

 Autorităţile de la Tbilisi şi mai multe companii au semnat un memorandum pe baza căruia va fi construită o reţea de fibră optică la nivel naţional care să ofere acces gratuit la internet tuturor cetăţenilor fostei republici sovietice. Potrivit agenţiei azere de presă Trend, memorandumul a fost semnat între ministerul Economiei şi Dezvoltării Durabile, Ministerul Educaţiei, Agenţia pentru Inovare şi Tehnologie, Agenţia de Administrare a Proprietăţii Statului, pe de o parte, şi compania de căi ferate şi cea de poştă, per de altă parte.

În ciuda investiţiilor uriaşe pe care le presupune instalarea unei reţele de fibră optică în Georgia, din cauza reliefului destul de problematic, autorităţile de la Tbilisi spun că scopul este acela de a oferi acces la internet prin această reţea de firbră optică fiecărui cetăţean din fiecare sat cu o populaţie de cel puţin 200 de locuitori.

Georgia, fosta republică sovietică situată în zona Caucazului, a fost socotită mulţi ani unul dintre cele mai reformiste state din lume, şi, în plus, a avut şi rate de creştere economică ridicate. Ca dovadă că ce vor georgienii se poate face, un alt stat din zonă a şi terminat o reţea de comunicaţii asemănătoare. Vinerea trecută, ministrul Economiei din Armenia a anunţat că 344 de sate din ţară, în special cele de la graniţe, vor avea acces la internet gratuit, tot anul viitor, după ce toate aceste sate au fost conectate la reţea, multe dintre ele wireless. Anul următor, serviciile vor fi probabil taxate, dar Guvernul spune că suma va fi mică.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO