Gerea a invitat companiile olandeze la discuții pe tema privatizării Oltchim

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a invitat companiile olandeze la discuții pe tema privatizării combinatului petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, potrivit unui comunicat al ministerului.
Economica.net - mar, 05 nov. 2013, 17:19
Gerea a invitat companiile olandeze la discuții pe tema privatizării Oltchim

Gerea s-a întâlnit luni cu ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România, Matthijs van Bonzel. La întâlnire a participat și secretarul de stat în Ministerul Economiei, Bogdan Badea.

‘Diplomatul olandez a transmis oficialului român interesul investitorilor olandezi pentru România, evidențiind profilul atractiv și competitiv al țării noastre în domeniul IT&C’, se precizează în comunicat.

La rândul său, Gerea a arătat faptul că România deține un potențial important de dezvoltare și atragere de investiții în domeniul high-tech, atrăgând atenția interlocutorului său și asupra altor domenii care pot constitui oportunități pentru investitorii străini.

‘Demnitarul român a prezentat ambasadorului olandez demersurile Ministerului Economiei de atragere de investiții la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea, adresând cu acest prilej companiilor olandeze interesate o invitație la convorbiri pe acest subiect. Ministrul Gerea a transmis, de asemenea, ambasadorului Regatului Țărilor de Jos o listă a companiilor din portofoliul ministerului aflate în proces de privatizare și atragere de investiții, asigurându-l de deschiderea părții române pentru continuarea discuțiilor pe teme concrete de interes, pentru viitoare colaborări. Ambasadorul Matthijs van Bonzel l-a asigurat pe ministrul Gerea că va transmite aceste informații investitorilor olandezi, referindu-se, in context, și la domeniul responsabilității sociale, propunând o mai strânsă colaborare între reprezentanții mediului de business din cele două țări pe acest subiect’, se mai arată în comunicat.

Conform datelor statistice disponibile, la finele lunii iulie 2013, Olanda deținea o pondere de 3,1% din exportul țării noastre și de 3,7% la import. Față de perioada similară a anului precedent, exportul a crescut cu 21,6%, atingând 867 milioane euro, iar importul cu 5,8%, cifrându-se la 1.172 milioane euro.

Te-ar mai putea interesa și
CFA România: Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în martie cu 1,4 puncte
CFA România: Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în martie cu 1,4 puncte
Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociaţiei CFA România a scăzut în luna martie cu 1,4 puncte, până la valoarea de 51,6 puncte, situaţie care s-a datorat evoluţiei divergente ale......
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales ...
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte ...
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...