1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 4 º

Companii

Gerea: Redevenţele vor fi discutate în aşa fel încât să mulţumească atât statul, cât şi investitorii

Redevenţele vor fi discutate în aşa fel încât să mulţumească atât statul, cât şi investitorii, care trebuie atraşi în economie, a afirmat, luni, Andrei Dominic Gerea, propus pentru funcţia de ministru al Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, după audierile din comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului.

15 dec, 2014 | Agerpres

'Aceste redevenţe vor fi discutate în aşa fel încât să mulţumească atât statul român, prin ceea ce îi revine de drept, dar şi investitorii care trebuie atraşi şi nu puşi pe fugă, pentru că îi dorim în economia românească. Acest subiect este partea unor dezbateri ulterioare', a precizat Gerea, adăugând că strategia energetică va fi finalizată până la jumătatea anului viitor.

Întrebat de jurnalişti dacă ia în calcul insolvenţa Complexului Energetic Hunedoara, Gerea a menţionat că acesta este aproape în insolvenţă, însă trebuie căutate soluţii.

'Ea este aproape în insolvenţă, dar sunt lucruri care trebuie să le discutăm. În primul rând, va trebui să asigurăm acolo o eficientizare din punct de vedere al retehnologizării, să putem ajuta la scăderea preţului, dar totodată trebuie să căutăm şi investitori. Ştim că există un anumit interes pentru zona respectivă', a spus Andrei Gerea.

De asemenea, Gerea a adăugat că în ceea ce priveşte modificarea calendarului de liberalizare a preţului la gaze este puţin probabil să mai poate fi făcută, dar există o preocupare în aşa fel încât acesta să poată fi mai suportabil şi se lucrează la modul în care se poate reface 'acel coş'.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO