Germania a atras investiţii străine record în 2014. China, primul investitor

Germania a atras, anul trecut, investiţii străine record în valoare de 3,2 miliarde de euro, în condiţiile în care numărul noilor investitori a atins un nivel fără precedent, graţie interesului crescut venit din China, a anunţat, luni, agenţia guvernamentală de promovare a investiţiilor Germany Trade & Invest (GTAI), transmite Reuters.
Economica.net - lun, 27 apr. 2015, 11:55
Germania a atras investiţii străine record în 2014. China, primul investitor

Investitorii străini au lansat, în 2014, un număr de 1.199 de noi proiecte de investiţii în Germania, cu 20% mai multe decât în 2013, valoarea acestora crescând cu 18,5% comparativ cu 2,7 miliarde de euro, în anul precedent. Investiţiile străine au creat anul trecut cel puţin 16.000 de locuri de muncă în cea mai mare economie europeană, precizează GTAI.

‘Germania este o oază de siguranţă în Europa şi una din ţările industrializate cu cel mai puternic ritm de creştere. Acest lucru este foarte atractiv pentru investitori’, a apreciat directorul GTAI, Achim Hartig, adăugând că Germania profită, de asemenea, şi de infrastructura sa bună, amplasarea geografică favorabilă în centrul Europei, precum şi de mâna de lucru calificată.

Cel mai mare număr de investitori străini au venit din China. Aceştia au investit în 190 de proiecte greenfield în cea mai mare economie europeană, depăşind SUA şi Elveţia, cu 168, respectiv 130 de proiecte. Comparativ cu 2013, numărul proiectelor greenfield lansate de investitorii chinezi a crescut cu 37%.

Cu toate acestea, mai mult de jumătate din investitori au venit din Europa.

Germania este atractivă pentru companiile din sudul Europei, deoarece situaţia robustă a economiei germane ajută astfel de firme să depăşească dificultăţile de pe pieţelor lor domestice.

De asemenea, anul trecut, investitorii străini au achiziţionat şi companii germane, GTAI înregistrând 489 de fuziuni şi achiziţii. Companiile americane au fost implicate în 114 astfel de tranzacţii, urmate de societăţile britanice şi de cele elveţiene, cu 58 de tranzacţii, respectiv 44 de tranzacţii.

Te-ar mai putea interesa și
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri pentru a ajuta Finlanda să prevină un aflux de migranţi care sosesc din Rusia, a declarat vineri premierul finlandez Petteri Orpo, relatează Reuters....
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei sunt afectate de niveluri de subsidenţă (proces de coborâre treptată a ...
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campania frauduloasă de apeluri telefonice în care atacatorii se prezintă drept angajaţi ai Directoratului Naţional ...
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea liniei
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea ...
CFR SA a lansat licitația pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța - Mangalia. Lucrările ...